Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders scoren in Lanaken

Maureen Bonder, hier met Alex

De Nederlandse ruiters hebben vandaag goede zaken gedaan in de Z-Tour in het Belgische Lanaken. Maureen Bonder met Velcaro (v. Elcaro), Rob Gradussen met Dada (v. Dulf van den Bisschop) en Maikel van Mierlo met Europe (v. Cantos) wisten hun rubrieken te winnen. Daarnaast reden nog meerdere Nederlanders zich vandaag in de prijzen op het terrein van Zangersheide.

In het tweefasenparcours over 1,40 m was er een tweede plaats voor Gerben Morsink. Hij reed zijn Cartaire Z in 32,33 foutloos over de finish. In deze rubriek was er een tiende plaats voor Sabrina van Rijswijk met Grison van den Bisschop en een twaalfde voor Mark Martens met Captain Cooper.

In het tweefasenparcours over 1,35 m was er een vijfde plaats Lars Kuster met Van Schijndel’s Balderdas en vlak daarachter op zes eindigde Jens van Grunsven met Cika.

In het tweefasenparcours over 1,45 m reed Anouk Kort haar Tjambika naar de derde plaats. De overige Nederlandse prijswinnaars in deze rubriek waren Glenn Knoester met Bluf op zes, Joy Lammers met Gigolo van de Broekkant op acht en Vincent Geerink met Vitos op negen. De zege ging naar de Britse Julie Andrews met Ayrton IV. De voor eigen publiek rijdende Jos Verlooy en Farfelu de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) werden tweede.

In de hoofdrubriek van vandaag, een 1,50 m parcours direct op tijd, leverde Sabrina van Rijswijk met Zomodo P een prima prestatie door het parcours in 76,87 seconden foutloos af te leggen. Mark Martens en Aken Utopia (v. Berlin) behaalden de vijfde plaats. Met een snelle tijd van 74,54 seconden ging de overwinning naar de Brit Geoff Luckett en zijn Constant II.

In de met honderd deelnemers flink gevulde rubriek 1,30 m direct op tijd eindigde Maikel van Mierlo met Di Carcento als beste Nederlander op de vierde plaats. Joy Lammers en Ides van de Heikant werden zestiende, Jeroen Dubbeldam en Dokyra Fortuna achttiende, Piet Raijmakers Jr en Van Schijndel’s Winston negentiende en Vincent Geerink en Qrunch de la Roque vielen met de 25e plaats nog net in de prijzen.

In het tweefasenparcours over 1,35 m zette Mark Martens met Celine M Z met de vierde plaats het beste Nederlandse resultaat neer.  Piet Raijmakers Jr en Clarima sloten aan op vijf en Kristian Houwen met Questa Z volgde op zes. Wat verder in het klassement staan Vincent Geerink met Beaumont (17e), Albert Zoer met Drum Drum (18e) en Mark Martens met zijn tweede paard Always Me (24e).

In de door Maureen Bonder gewonnen rubriek, tweefasen over 1,25 m, vielen verder Rob Gradussen met All Inn van de Castershoeve (12e) Lars Kuster met Wunderkind VA (15e) in de prijzen.

In het 1,15 m direct op tijd in de Ramiro Z-arena wist Rob Gradussen met Dada razendsnel (64,03) en foutloos door het parcours te rijden waardoor de overwinning hem niet kon ontgaan. Direct daar achter op twee eindigde Maikel van Mierlo en Empire. Imke Kort werd met Betina V elfde, Sacha Dito met Doctor Dolittle twintigste.

Bij de zesjarigen was de overwinning voor  Maikel van Mierlo met Europe. Henry de Wulf en Bellefleur Ps Z volgde op twee, Mark Martens en Enjoy werden vijfde, Glenn Knoester en Empire twaalfde en Sabrina van Rijswijk met Jackson van den Bisschop vijftiende.

In het 1,25 m direct op tijd vielen Maureen met Dylan (7e) en Lars Kuster met U Carenette (9e) in de prijzen.

De laatste rubriek van vandaag, 1,30 m direct op tijd, leverde nog drie Nederlandse prijswinnaars op. Dat waren Imke Kort met Cappuccino (4e), Jens van Grunsven met Abby 43 (9e) en Liza Tiebot met C’Est la Vie (11e).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook