Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders veroveren top tien in Grote Prijs Vestfold

Joep Raijmakers met Van Schijndel's Winston
Ondanks dat de winst voor de Noor Ole Kristoffer Meland met Mira VIII was, reden de Nederlandse combinaties zich in de schijnwerpers tijdens de strijd om de Grote Prijs van Vestfold. Zes van de tien Nederlandse ruiters die aan te start verschenen, wisten te eindigden in de top tien.

Joep Raijmakers werd met Van Schijndel’s Winston (v. Cantos) tweede. Hij zette een barragetijd van 34.22 seconden op de klok en moest hiermee kleur bekennen aan de Noor die slechts 33.46 seconden nodig had. Jur Vrieling reed met Zavall VDL (v. Casall) een tijd van 35.01 en werd derde.

Raijmakers was tevreden met het behaalde resultaat: “Ik denk dat ik de barrage met heel veel lef heb gereden en  vooral in de laatste lijn naar een zware oxer bleef ik voluit vooruit rijden. Achteraf net niet hard genoeg, maar ik ben best tevreden met deze tweede plaats.” Ook Vrieling was te kon tevreden terugkijken. “Dit is de tweede Grote Prijs voor Zavall VDL, en dan tweede worden. Misschien had ik in de barrage iets meer risico kunnen nemen, maar misschien hadden we dan een fout gehad”, aldus Vrieling.

De vijfde plek was voor Harrie Wiering met World Wide (v. Corland). Wiering wist sneller rond te komen dan Meland, maar kwam met vier strafpunten de ring uit. Ook Leon Kuijpers en Wot Shot (v. Numero Uno) bleven niet foutloos, de combinatie liep acht strafpunten op en werd zesde. Piet Raijmakers Junior startte eveneens in de barrage, maar moest met Faults Free (v. Con Air) vroegtijdig de ring verlaten. Dit resulteerde in een zevende plaats. De snelste vierfouter was Suzanne Tepper die met Westminster Vdl (v. Heartbreaker) op een achtste plek eindigde.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook