Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ponyruiters tweede in spannende Landenwedstrijd Wierden

Rowen van de Mheen, winnaar EY Cup, tijdens het Dutch Youngster Festival 2014, Foto www.fototrailer.nl
Een geweldige tweede plaats voor de Nederlandse equipe in de landenwedstrijd voor pony's vanochtend in Wierden. Nadat ook de Junioren en de Young Riders een topprestatie hadden geleverd was het nu de buurt aan het team van Edwin Hoogenraat om te schitteren. Met een totaal van 7 strafpunten bleven ze binnen een balk van de winnende equipe Ierland. 'Leading Lady' van het team Elize Van de Mheen reed twee ijzersterke foutloze rondes.

De Ieren waren heel goed op dreef. Met slechts drie combinaties en derhalve geen wegstreep resultaat moest het echt gebeuren. Alleen Ciaran Nallon met Rexter D’or liet in de eerste manche een balk naar beneden vallen maar bleef in de tweede ronde nul. De andere twee Ierse combinaties – Charlotte Houston met Lea du Genier (voormalig pony van Lisa Nooren) en Abbie Sweetnam met Dynamite Spartacus wisten beide manches het hout boven te laten en stelden zo de overwinning veilig.

Tijdfouten voor Nederlandse combinaties

De Nederlandse springploeg is niet de meest ervaren maar lieten goede rondes noteren. Charlotte Kuijpers en Kosmo Van Orchid’s lieten 2/0 noteren en leverden zo een belangrijke bijdrage aan de tweede plek. Julia Engelsman en Blackwoodland Rock noteerden vijf strafpunten in manche een en daarmee het wegstreepresultaat maar revancheerden zich sterk met slechts 1 tijdfout in ronde twee. De derde combinatie Pam Nieuwenhuis en Zeppe van de IJsseldijk kregen een balk in de eerste manche maar ook zij noteerden en sterke nulronde in manche twee met slechts een tijdfout. Het meest ervaren teamlid Elize van de Mheen reed een fantastische wedstrijd met Quaprice D’astree (op de foto onder het zadel van haar broer Rowen) en liet tweemaal het hout boven.

Belgische Equipe op plek vier

Het Franse team bleef nipt achter Nederland en kwam op plek drie terecht met een totaal van 8 strafpunten. Ze hadden twee combinaties die een dubbele nulronde noteerden maar hun derde en vierde combinatie zagen allebei in beide manches een balk naar beneden komen. De Belgen kregen 15 strafpunten op hun conto en hun restte plek vier. Na de eerste manche stonden ze nog op 0 strafpunten maar in de tweede manche ging het bergafwaarts voor de equipe van bondscoach Jean Jacques Mathijs. Alleen Gilles Nuytens met Ballyowen Maybell Molly wist al het hout tweemaal boven te laten. Aaron Tijskens en Superbre De Laloena noteerden 4/8, Lynn Bloemer en Karl Van Orchid’s 0/13 en Alexander Housen en Little Ben BS lieten 0 en 7 strafpunten optekenen.

Groot-Brittannië eindigde met 23 strafpunten op plek vijf.

Bekijk hier de resultaten van de landenwedstrijd.

Big Tour

De Big Tour rubriek voor pony’s vanochtend op het DYF in Wierden ging over hetzelfde parcours als de landenwedstrijd en was open voor combinaties die niet zijn opgenomen in het landenteam. Slechts vijf van de 39 combinaties bereikten de finish niet. De overwinning ging naar de Brit Fraser Reed met zijn pony Harry. Hij reed foutloos in 68.65.

Nederlandse combinaties op plek 3 tot en met 5

Op plek drie was er een fantastische derde plaats voor Enrico  van Manen en de paardgefokte Emilinda (v. Jacorde). Ook hij ging foutloos rond, maar passeerde de finishlijn in 73.96 seconden. Daartussen nestelde zich de Ierse Abbie  Sweetnam met haar tienjarige Perseus Spartacus op plek twee. De plekken 4 en 5 waren ook voor Nederlandse combinaties. Elike Morsink reed Flame (v. Den Bramel´s Baye) die gefokt is uit een Voltaire merrie met een tijdfout door het parcours en pakte plek vier. Plek vijf was voor Mart  Ijland met Fantasia (v. For Kids Only). Ook zij kregen een tijdfout aan de rijbroek en waren iets langzamer dan Elike Morsink.

Bekijk hier de resultaten van de big tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.