Ga naar hoofdinhoud

Pieter Devos aan de leiding in Belgisch kampioenschap

De nummer twee van de twee voorgaande jaren, Pieter Devos, is de eerste dag van het Belgisch Kampioenschap begonnen met een overwinning. Maar de verschillen in de top van het tussenklassement zijn klein, en er loeren nog veel topruiters op goud. Titelverdediger Karel Cox staat voorlopig op de bronzen plek. 

Devos zadelde de 12-jarige Espoir (v. Surcouf De Revel) voor de snelheid- en wendbaarheidsparcours in Lanaken, en kwam foutloos in de snelle tijd van  66,06 seconden over de finish. Constant van Paesschen had met Carlow van de Helle (v. Carfino) 1,29 seconden meer nodig en staat nu op zilver. Karel Cox, vorig jaar de Belgisch kampioen en net terug uit Calgary, reed de schimmel Nicole naar de derde plaats in 68,31 seconden.

Vanmiddag volgt het tweede onderdeel van het Belgisch kampioenschap.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste omloop van het BK

Bron: Paardenkrant / Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook