Ga naar hoofdinhoud

Reed Kessler en Cylana winnen vijfde Challenge Cup

Reed Kessler, hier met Cylana. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Gisteravond werd de vijfde omloop van de Challenge Cup verreden op het Winter Equestrian Festival in Wellington. Met kleine voorsprong pakte de Amerikaanse Reed Kessler op Cylana winst voor haar Canadese collega's Elizabeth Gingras en Yann Candele.

De dertien combinaties die in de barrage van start gingen, reden hard voor de winst. Katie Dinan op Nougat du Vallet kwamen als eerste in de barrage foutloos rond en zette de tijd op 45.82 seconden wat uiteindelijk de zevende plaats opleverde. Haar landgenote Margie Engle met Royce (v. Cafe au Lait) was de volgende die in 41.58 seconden foutloos rondging, en finishte als vijfde. Elizabeth Gingras op de 10-jarige Cardento Coup de Chance volgde in de snelle tijd van 38.64 seconden. Maar Reed Kessler verbeterde die tijd direct met Cylana (v. Skippy II) en pakte in 38.03 seconden de overwinning. De drie anderen die met een foutloze rit volgden konden Kesslers tijd niet meer verbeteren. Yann Candele en First Choice 15 (v. For Keeps) klokten 39.23 seconden. De Ier Cian O’Connor volgde op de vierde plaats met Good Luck (v. Canturo) in 40.97. Op de zesde plaats eindigde Eduardo Menezes uit Brazilië met Quintol (v. Quintender).

Reed Kessler is weer in Amerika terug vanuit haar basis in Nederland om een gooi te doen naar een plaats in het Olympische team voor Rio. In Londen was ze met 18 jaar de jongste amazone van de Spelen. Met de 14-jarige Cylana hoopt Kessler voor de tweede keer naar de Spelen te kunnen gaan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses/Persbericht Jennifer Wood Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook