Ga naar hoofdinhoud

Ruben Romp zet kroon op werk met Teavanta

Ruben Romp met Audi's Teavanta II C Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vorig jaar braken ze door in het internationale werk en de weg omhoog hielden Ruben Romp en Audi's Teavanta II C Z in 2016 knap vast. Maar een aansprekende Grote Prijs winnen, da's andere koek. Vandaag, in de Automotions Mercedes Benz Grand Prix in PSC Den Goubergh, zette Ruben Romp een kroon op zijn werk met de dochter van Treasure Z.

Maar liefst 16 combinaties bereikten de strijd tegen de klok, gas geven was een gepast advies om de euro’s van Mercedes-Benz op te strijken. Romp hield met Audi’s Teavanta (0/35.12) maar nét Robert Vos (0/35.51) achter zich, die de ervaren Carat (v. Cardento) had gezadeld. De derde prijs was voor Leopold van Asten en VDL Groep Beauty (v. For Pleasure).

Luchtreis over de laatste

Romp had de overwinning te danken aan zijn eigen grote hart en dat van Teavanta. Met een ware luchtreis zeilde de combinatie over de laatste hindernis, na brutaal een galopsprong in de eerste lijn te hebben overgeslagen. De winnaar erkent met een grote glimlach dat het geluk aan zijn zijde was in de laatste lijn en in de draai naar de kleurige oxer halverwege de barrage. “Soms denk je: het is alles of niets en nu was het alles, maar het was wel even spannend. Het liep vanaf het begin al goed en dan moet je risico durven nemen en met deze merrie kan dat.”

Grote concoursen

Ruben Romp heeft aan Audi’s Teavanta II C Z een mooie dosis internationale ervaring te danken. De combinatie was afgelopen zomer op concoursen als die van Calgary, Barcelona, Hickstead en Dublin te vinden.

Ratina Z en Genève

Teavanta heeft beroemde voorouders. Vader Treasure Z is een zoon van Ratina Z, moeder Teavanta C is de zus van Eurocommerce Genève van Gerco Schröder. Fokker Coppes is nog steeds mede-eigenaar van Audi’s Teavanta II C Z.

Den Goubergh Ranking

Vier Longines Ranking proeven boden deze Christmas Show voor de beste vijf ruiters 11.500 euro extra waarvan 5.000 euro voor de winnaar. Het bleef tot het eind spannend, daar Sanne Thijssen en Bianca Schoenmakers nauwelijks voor elkaar onder deden in de uitslagen. Schoenmakers sprong uiteindelijk met Daylight HDH (v. Ustinov) de meeste punten bij elkaar (232).

Mooie stimulans

“Dat vereffent de rekening straks mooi”, glimlacht de Brabantse amazone. “Ik vind deze DGB-ranking een mooie stimulans om ruiters te triggeren beide wedstrijdweken mee te rijden. En ik heb zeker wel nagedacht hoe ik mijn kansen voor dit spelletje kon vergroten. Ik rijd eigenlijk altijd wel voor de winst en de keus om Daylight hiervoor in te zetten betaalt zich nu mooi uit”.

Thijssen en Regter

Sanne Thijssen werd tweede met 223 punten, met Chantal Regter op de hielen (222), gevolgd door de Luxemburgse Charlotte Bettendorf (221). Albert Zoer nam dankbaar bezit van de de vijfde plaats met 219 punten.

Uitslag Grote Prijs.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook