Ga naar hoofdinhoud

Schuttert, Thijssen en Kort in de prijzen op Baden Classics

De finaledag van de Baden Classics in Offenburg begon vanmorgen met de rubrieken in de Youngster Tour. Bij de achtjarigen zette Frank Schuttert het beste Nederlandse resultaat neer. Met Assalitore werd hij vierde. Leon Thijssen reed Famous H naar de zevende plaats bij de zevenjarigen. In de 1* Silver Tour-finale kwam Anouk Kort in de barrage op Pikelot von Hof CH. Door een springfout werd ze achtste.

De finale van de Youngster Tour voor achtjarigen kreeg een volledig Duits podium. Tina Deuerer behaalde een nipte overwinning op de Clarimo-zoon Cesserias Crack met een tijd van 30,90 seconden. Johannes Ehnings was maar iets langzamer (31,08 seconden) met C-Jay, een zoon van Carthago. Op de derde plaats kwam Marcel Marschall op Crystal (v. Carentan) hij klokte een tijd van 32,03 seconden en bleef Frank Schuttert en Assalitore een seconde voor. Schuttert heeft de Westfaalse hengst nog maar net onder het zadel. Hij nam de teugels over van de Belg Pieter Clemens. Het CSI in Drachten was de eerste internationale wedstrijd voor het paar.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen ging de winst naar Marcel Wegfahrt. De Duitser reed de Chacco-Blue-zoon Chaccocartes in 31,57 over de finish. Wegfahrt had 0,2 seconden voorsprong op Niklaus Rutschi en de KWPN’er Fandilot D van Warrant. Derde werd de KWPN’er Firenzo (v. Cardento) onder Markus Renzel. Leon Thijssen reed Famous H naar de snelste tijd in de barrage. Een ongelukkige balk met de AES gekeurde Diarado-zoon wierp hem terug naar de zevende plaats.

Silver Tour

Ook de 1* Silver Tour-finale kreeg een Duitse winnaar in de persoon van Mario Walter. Hij zette al vroeg in de barrage met een zeer snelle ronde op de Holsteiner hengst Lancerto (v. Lancer II) de winnende tijd van 34,58 seconden op het scorebord. Silvia Bazzani uit Italië reed de tweede tijd met Contadoor (v. Carving). De jeugdige Britse Millie Allen pakte de derde plaats met Balou Star (v. Balou du Rouet Z). Anouk Kort wilde een safe nulronde rijden met Pikelot von Hof CH (v. Pik Ayolo), maar kreeg op de uitsprong van de dubbel een fout. De combinatie werd achtste.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook