Ga naar hoofdinhoud

SFN-veiling teleurstellend; 850.000 euro voor Zenith

Liveblog
De SFN-veilingpaarden Foto: Dirk Willem Rosie

De veiling van Zenith SFN is gesloten. 850.000 euro was het laatste bod op Zenith SFN. Aquila SFN, het toppaard van Wout-Jan van der Schans, is verkocht voor 750.000 euro. Op beide paarden werd vijf keer geboden. De totaalopbrengst van de veiling is 1.925.000 euro. Ver onder de beoogde drie miljoen en daarmee zeer teleurstellend. De SFN-directie is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar.

Biedverloop

Zenith SFN  850.000 euro (gesloten, vijf keer geboden)

Aquila SFN 750.000 euro (gesloten, vijf keer geboden)

Chuck Blue SFN 50.000 euro (gesloten zonder bod)

Djumpsina SFN 90.000 euro  (gesloten, drie keer geboden)

Eloma’s Blue SFN 70.000 euro  (gesloten, twee keer geboden)

Ferrari SFN 165.000 euro (gesloten, tien keer geboden)

16.12 De veiling van Chuck Blue SFN is opnieuw gesloten zonder een bod.

15.48 De veiling van Chuck Blue SFN is weer geopend en loopt 16.11 af.

15.45 Wout Jan van der Schans laat weten geen idee te hebben waar Aquila SFN naartoe gaat. “Deze keer heb ik geen sponsors bij elkaar gekregen om het paard in de veiling te kopen”, aldus Van der Schans met een verwijzing naar de aankoop van Capetown in de Eurocommerce-veiling.

15.40 Chuck Blue SFN is niet verkocht. Hij bleef staan op het startbod van 50.000 euro. Volgens de BVA site is de veiling om 15.38 uur gesloten.

15.05 “Bevredigend”, zegt SFN-directeur Jacob Melissen over de eerste drie verkoopresultaten. Ferrari SFN bracht vanmiddag in de internetveiling van het SFN 165.000 euro op, Djumpsina 90.000 euro en Eloma’s Blue SFN 70.000 euro. “Maar dit zijn geen bedragen om hemelhoog over te juichen.”

15.10 uur Op Chuck Blue SFN is geen bod uitgebracht en de tijd is wel verstreken. De Mr. Blue-zoon blijft in de veiling tot en met het afslaan van Zenith SFN om 16.00 uur.

15.00 uur De eerste drie paarden (Ferrari, Eloma’s Blue en Djumpsina) zijn zojuist afgeslagen. Het is nog onbekend wie de kopers zijn. De veiling van de overige paarden is nog bezig.

14.45 uur Het eerste bod is uitgebracht op Aquila SFN: 550.000 euro. Voor Ferrari SFN (165.000, tien biedingen) is tot nu toe de meeste belangstelling. Zenith SFN staat nog op het openingsbod: 500.000 euro.

14.41 uur Het is nog rustig op de site van BVA Auctions. De meeste biedingen worden uitgebracht op de zesjarige Ferrari SFN, de teller staat op 125.000 euro. Zenith en Aquila SFN staan nog steeds op het openingsbod van 500.000 euro.

Klik hier voor de BVA veiling site.

Op maandag 19 september was er een kijkmiddag op Landgoed Balkenschoten in Nijkerk, die geen potentiële kopers trok. De zes SFN-veilingpaarden werden alleen op stand en in stap voorgesteld aan het publiek.

Bieders die zich geregistreerd hebben bij BVA Auctions kunnen de röntgenfoto’s, veterinaire rapporten en videobeelden van de klinische keuring bekijken. Niemand heeft de SFN-paarden onder het zadel mogen uitproberen.

Klik hier voor de website van de SFN Auction. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Gerelateerd:
Kijk terug: SFN-veiling bij RTV Utrecht
Melissen in Nieuwsuur: ‘Geen idee wat Zenith opbrengt’
Jeroen Dubbeldam: ‘Ik ga niet op de knieën’
Geen kopers op kijkdag SFN veiling
Jeroen Dubbeldam: ‘De verkoop voelt niet goed’

7 reacties op “SFN-veiling teleurstellend; 850.000 euro voor Zenith

 • Karin

  Wat een gigantische tegenvaller deze veiling. Ergens gelezen dat de opbrengst minimaal € 3.000.000 moet zijn. Ze tikken de € 2.000.000 nog geen eens aan. Wat ook betekend dat het hele SFN een behoorlijke misser is

 • Dick de Jong

  @Karin, om het hele SFN nu een behoorlijke misser te noemen gaat natuurlijk veel te ver, moet je de successen maar eens bekijken.
  Wat betreft de veiling, Marcel Dufour heeft gelijk gekregen betreffende Zenith,

  Ben benieuwd waar de paarden naar toe gaan en wat ze met het paard dat niet verkocht is gaan doen.

 • Irene

  Vermoed dat de grote investeerders al veel met geld gezwaaid hebben bij de Eurocommerce veiling en resultaten van de paarden bieden zeer zeker geen garantie voor de toekomst, ook die les hebben ze geleerd. Eens is het beschikbare geld ook op natuurlijk. Tel daarbij op dat de OS net achter de rug zijn, en met het oog op de OS zijn ook paarden aangekocht door buitenlandse investeerders. Die zullen ook wel een keer paard-moe zijn?
  Ben benieuwd wie hier een paard van aanvankelijk 500.000 euro zou kopen zonder dat hij of zij er ook mee gereden heeft. Voor een van een paar duizend euro gaan de meeste mensen een paar keer proef rijden. Denk dat het SFN er beter aan had gedaan om de paarden gewoon op de markt te verkopen. Deze veiling heeft al teveel “onder vuur” gelegen en er waren teveel ogen op gericht.

 • Nicole

  Het SFN is zeker geen misser. Maar je moet je afvragen hoeveel kopers er zijn elke keer weer voor zulke dure paarden. Wellicht was het veel handiger geweest om Zenith gewoon te verkopen aan een geinteresserde ipv te veilen. Dat paard was een super combi met Jeroen, maar wie zegt dat iemand anders er mee overweg kan? En dan had men gewoon een bedrag als prijs kunnen stellen. Nu gaat het paard wie weet waar naar toe. Ik ben zo wie zo niet zo’n voorstander van een veiling. Het klikt met een paard of niet en als je gewoon ene paard verkoopt kun je het ook laten proberen. Dan weet je of het een combinatie kan worden of niet.

 • Renee

  Een on-line veiling… Een paard, een levend wezen met een eigen persoonlijkheid en ‘intrinsieke waarde’ wordt verhandeld als een paar schoenen..
  Waar gaan ze heen? Is er wel èrgens aan het belang van het Dier gedacht?
  Tja, en nu vallen de bedragen tegen… De investeerders moeten bloeden. Hoe was het ook alweer? Resultaten in het verleden geven geen garantie…. ”
  De hele zaak geeft me voornamelijk een misselijk gevoel. En nu is het vooral ook een zaak van allemáál verlierzers. De investeerders, de sport wellicht in de toekomst, de ruiters….maar vooral de paarden…. Zenith? Jongen, prachtige kampioen, ik had je zoveel beter gegund dan om als oud vuil via een veiling verhandeld te worden….

 • Marian Raven

  Heeft er ook iemand oog voor de positieve bijdrage die de SFN heeft geleverd aan de Nederlandse paardensport en de Nederlandse ruiters? Het doel was ondermeer om getalenteerde paarden te behouden voor Nederlandse ruiters en graag ook nog wat geld te verdienen aan de investering. En dat laatste lukt niet altijd. Maar alle internationale ruiters hebben sponsors. Zie de SFN ook in dat daglicht.
  Ik zeg: Petje af voor het SFN.
  En ik hoop dat ze doorgaan.

 • TR

  Helemaal gelijk Renee, het doet alleen maar pijn.. Maar dat zie je helaas steeds meer in de prachtig mooie paardensport. Niet te lang bij stilstaan als echt paardenmens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook