Ga naar hoofdinhoud

Smolders sluit dag af met derde plek, Maher scoort hattrick

Foto: GCT/GCL Parijs Stefano Grasso
Ben Maher is in topvorm op het moment en wint de ene rubriek na de andere in de Franse hoofdstad. Eerder op de vrijdag schreef de Brit de tweede zege op rij op zijn naam met de 'geleende' Don Vito en in de laatste rubriek van de dag pakte hij ook nog de eerste prijs met Explosion W. Ook Harrie Smolders deed in deze rubriek over 1,50-1,55m waar hij goed in is en pakte zette twee foutloze ritten neer met Zinius, waarmee hij derde werd.

Smolders stond na de eerste ronde in dit 5*-parcours met de snelste foutloze rit bovenaan en ging ook als eerste van start in de barrage. Hij zette opnieuw een foutloze rit neer met de zoon van Nabab de Reve, maar zijn tijd bleek niet snel genoeg.

Drie keer foutloos

Maher kwam als tweede in actie met de KWPN-ruin van Chacco-Blue, waarmee hij dit jaar al vier keer een 1,60m-rubriek won en klokte ruim twee seconden sneller foutloos af dan Smolders. De nummer 1 van de wereldranglijst behield zijn tweede plek totdat de laatste ruiter, Nicolas Delmotte, de derde en laatste foutloze barrage reed. De Fransman was ook meer dan twee seconden sneller dan Smolders en pakte daarmee de tweede plek met Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly).

‘Parijs is mijn stad’

“Parijs is mijn stad”, lachte de Britse ruiter na afloop van de prijsuitreiking. “Alles gaat zo goed als mogelijk is, drie keer winst in drie rubrieken, wat kan ik nog meer zeggen?”

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.