Ga naar hoofdinhoud

Succesvol weekeinde fokker Tinus van der Bruggen

I am Codex (v. Codex One) Bart Lips Foto: Jacquelien van Tartwijk

Voor de topfokker Tinus van der Bruggen was het een zeer succesvol weekeinde. Dat begon zaterdag in Moergestel waar zijn hengsten Casago II (v. Casall) en I am Codex (v. Codex One) met Bart Lips respectievelijk eerste en vijfde werden bij de vierjarige springpaarden in wedstrijd om de Horsefood Springtalent.


De bij het AES goedgekeurde Casago II kwam na twee manches aan 48,1 punten. Hij is een volle broer van de hengst Casago die zich goed ontwikkelt onder de Italiaanse ruiter Piergiorgio Bucci . “Die heeft onlangs in Arezzo en in Valkenswaard heel goed gesprongen”, weet Van der Bruggen, die de 24-jarige moeder Larthago nog steeds bij huis heeft lopen. Zij is ook de moeder van Harley VDL, die afgelopen zaterdag in Ermelo de twee kampioenen van het verrichtingsonderzoek heeft gebracht.

Roosendaal

De koek was nog niet op voor de succesvolle fokker. Lips was namelijk ook in Roosendaal actief. “Hij was speciaal even naar Moergestel gekomen om voor mij de jonge hengsten te rijden”, aldus Van der Bruggen. In Roosendaal reed Lips de zevenjarige merrie Casalla Z (Casall x Sheraton) voor de fokker in het 1,40 meter. Hij belde later om te vertellen dat hij op 69-honderdste van een seconde tweede was geworden in het klassieke springparcours.”

Het was bij de vijfjarigen in Moergestel Blom’s Heaven (v. Inshallah de Muze), die onder Thomas Mertens de strijd won na de barrage in de Horsefood Springtalent.

Klik hier voor alle uitslagen Horsefood Springtalent 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook