Ga naar hoofdinhoud

Top vijf plaatsen voor Kars Bonhof en Harrie Wiering in Youngster Tour Lastrup

Kars Bonhof met Casina Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kars Bonhof kwam gisteren een dikke seconde te kort om de Youngster Tour van de zevenjarigen in Lastrup te winnen. Bonhof moest met de Numero Uno-zoon Gernice van de Postbaan twee Duitsers voor laten gaan. Henry Delfs pakte de winst met Cocona 4 (v. Carrico). Bij de zesjarigen was er een vijfde plaats voor Harrie Wiering Gweedore Vd Groote Kamps Z (v. Glasgow vh Merelsnest N.O.P.). In deze proef was Catherine Pasmore de snelste.

Aan het einde van de rubriek voor zevenjarige springpaarden werd het klassement beslist. Henry Delfs zette vlak voor Kars Bonhof de winnende tijd op de klokken met de Holsteinse merrie Cocona. De 51,14 seconden van Delfs was ruim een seconde sneller dan Harm Lahde die op dat moment aan de leiding ging op Oak Grove’s Americana (v. Aganix du Seigneur) in 52,27 seconden.

Bonhof derde

Als voorlaatste ruiter deed Kars Bonhof een uiterste poging om de twee Duitsers voor bij te rijden. De jeugdruiter uit Epe kwam met de KWPN’er Gernice van de Postbaan tot een tijd van 52,52 seconden wat hem de derde plek opleverde, net achter Harm Lahde.

Prijzengeld voor Robbert Ehrens

Ook Robbert Ehrens pakte prijzengeld mee bij de zevenjarigen. Met een foutloze ronde werd hij twaalfde op Classe 2 (v. Clearway).

Pasmore wint zesjarigen

Bij de zesjarigen ging de winst naar de Amerikaanse Catherine Pasmore met de BWP gefokte Micki Mikado Van De Nethe. Op de bonte merrie van Nabab de Reve snelde Pasmore naar een tijd van 54,77 seconden. Twee Ierse ruiters op drie KWPN’ers volgden Pasmore in het klassement.

Ieren met KWPN’ers

Conor Mcmahon werd tweede op de Zirocco Blue-dochter Haranta. Met Harvard (v. Bustique) werd hij ook vierde. Land- en stalgenoot Tom Slattery reed Haufom (v. Tangelo van de Zuuthouve) naar de derde plaats. De drie tijden lagen binnen een halve seconde van elkaar.

Wiering vijfde

Harrie Wiering volgde op de vijfde plaats met de Zangersheide gefokte ruin Gweedore Vd Groote Kamps Z. Hij was de beste Nederlander in het veld op bijna een seconde achterstand van Mcmahon.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook