Ga naar hoofdinhoud

Vrieling vierde in World Cup kwalificatie

Jur Vrieling met Dallas VDL Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Poolse Leszno behaalde Jur Vrieling gisteren de vierde prijs in de zware World Cup kwalificatie. Met Dallas VDL (v. Douglas) was hij één van de weinige combinaties die foutloos het basisparcours aflegde.

Slechts vier van 35 starts lieten in het basisparcours alle balken in de lepels liggen en gingen zonder fouten over de finishlijn. Naast Vrieling slaagden twee Poolse ruiters en een Hongaarse amazone hierin.

Dallas VDL

Vrieling verscheen in deze World Cup kwalificatie op drie sterren-niveau aan de start met de bij Zangersheide, Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Dallas VDL. Bij het KWPN strandde de hengst, die nu succesvol op 1,50 meter niveau springt, in de tweede bezichtiging.  Zijn halfbroer Grand Slam VDL (v. Cardento) was in 2014 de verrichtingstopper bij het KWPN.

In de barrage kwam Vrieling met de negenjarige Douglas-zoon in tijdnood en noteerde zeven strafpunten. Dit was voldoende om de vierde prijs ter waarde van 10.300 Poolse zloty in ontvangst te nemen.

Top drie

Michal Kazmierczak wist in 36,53 seconden met Stakorado (v. Stakkato Gold) net voor landgenoot Jaroslaw Skrzyczynski te blijven. Hij noteerde een tijd van 36,80 seconden met de Califax-dochter Silver Shine. De top drie werd compleet gemaakt door de Hongaarse Mariann Hugyecz met Chacco Boy (v. Chacco Blue).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook