Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Nederland lijdt in Ermelo dubbele nederlaag

Het KWPN werd afgelopen weekend in eigen huis op waarde geklopt. Het Nederlandse stamboek voert met z’n internationale wedstrijdpaarden de wereldranglijst aan, maar de jonge KWPN-dressuurpaarden moesten op het WK in Ermelo toch een pas op de plaats maken in vergelijking met de belangrijkste concurrenten Hannover, Dansk Varmblod en Oldenburger Verband.

Lees alles over de Wereldkampioenschappen in Ermelo in Paardenkrant-Horses.nl van deze week. Nu al online beschikbaar!

Harrie Smolders blinkt uit in regelmaat

Exquis Oliver Q, Exquis Powerfee, Exquis Walnut de Muze, Don VHP Z, Enjoy Louis, Regina Z en Emerald N.O.P.: het zijn allemaal voormalige of huidige Grand Prix-winnende paarden van Harrie Smolders. De springruiter, die met Don VHP Z geselecteerd is voor het EK in Gothenburg, heeft dus al een hele rist toppers onder het zadel gehad. En als het aan hem ligt, komen er daar nog veel bij.

‘Een feestje om Boston te rijden’

Al meerdere malen werd hij opgesteld in het dressuurteam voor een jeugd-EK en ook dit jaar is hij er weer bij: Boston STH. Onder Denise Nekeman komt hij aan start van het EK U25 in Oostenrijk, van 30 augustus tot en met 3 september. Boston werd als veulen verkocht op Veulenveiling Prinsjesdag, waarvoor fokker Jan Temmink hem opgaf en waar Lens en Berna Nekeman direct onder de indruk waren en hun kans grepen. Hun dochter Denise rijdt Boston nu succesvol in de sport. Wat vertellen zij over dit dressuurpaard? Denise Nekeman: “Hij is echt een familiepaard.”

Teavanta II C Z laat fokker Piet Coppes genieten

Voor de cursus ‘Hoe fok ik een springtopper’ kun je rustig naar het Gelderse Bergharen afreizen. Piet Coppes startte zijn bescheiden fokkerij zo’n dertig jaar geleden en zag al drie van zijn fokproducten op het hoogste niveau acteren; na de eerdere successen van Eurocommerce Geneve met Gerco Schröder en Kroongraaf-dochter Reavanta C (Gerfried Puck) is het nu de beurt aan Audi’s Teavanta II C Z onder Ruben Romp. Het duo mag de Nederlandse vlag vertegenwoordigen op het komende EK. Het verhaal van fokker Coppes kent ups, downs en een vierbenige verrassing.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook