Ga naar hoofdinhoud

Zwitserse federatie wijst team aan voor EK springen

Martin Fuchs met Clooney. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van 22 tot en met 27 augustus vinden de Europese kampioenschappen springen plaats in Gothenburg. De Zwitserse federatie heeft inmiddels bekend gemaakt welke ruiters naar Zweden afreizen. Het gaat om Romain Duguet, Steve Guerdat, Paul Estermann, Martin Fuchs en Werner Muff. 

Zwitserland heeft niet de minste ruiters om op terug te vallen. Zo staat Duguet met Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) op de shortlist. De combinatie werd afgelopen winter tweede in de wereldbekerfinale.

Twee troeven voor Guerdat

Guerdat heeft met Bianca (v. Balou du Rouet) en Hannah III twee troeven waar hij een beroep op zou kunnen doen. Met de Balou du Rouet-dochter was ook hij afgelopen winter van de partij in Omaha.

Sterke prestaties

Lord Pepsi (v. Lord Pezi) van Estermann bewees afgelopen weekend in de Grote Prijs van Ascona in vorm te zijn door daar vierde te worden. Maar ook Olympiade-ganger Fuchs met Clooney III en Muff met Daimler III (v. Canturano I) presteren de laatste tijd sterk.

Na de eerste training op het EK wordt definitief de beslissing genomen welke combinaties er voor Zwitserland in de landenwedstrijd van start gaan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix-Replay

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook