Ga naar hoofdinhoud

Steve Guerdat pakt na zinderende strijd derde Wereldbeker

Update
Steve Guerdat en Alamo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Even mochten 11.000 paardensportgekke Zweden denken dat hun Europese kampioen, Peder Fredricson, twee jaar na dato opnieuw in Gothenburg gekroond zou worden. Maar de Wereldbeker kwam vanmiddag in het Scandinavium toch in handen van een man die hem al twee keer eerder in bezit had. Steve Guerdat was na drie geweldige dagen voor de mondiale springsport dan toch weer de allersterkste, met zijn door Daan Nanning gefokte KWPN'er Alamo.

Er gebeurde nog heel veel in de technisch uitdagende slotronde van de strijd om de Wereldbeker. Dus toen Peder Fredricson met de merkwaardig springende Catch Me Not S als 17-de starter de derde nulrit had afgelegd en er alleen nog maar twee Zwitsers (beide op minieme afstand tot Fredricson) moesten springen, hing een sensatie in de lucht.

Loepzuiver

Maar de eerste van die Zwitsers maakte gelijk een eind aan de Zweedse droom. Martin Fuchs stuurde Clooney loepzuiver naar de tweede nulronde in deze wedstrijd over twee manches. Dus toen was zeker dat een Zwitser met de Wereldbeker aan de haal zou gaan.

Harde tik

Laatste starter Steve Guerdat had op de levensgrote triple bar 8 niet over geluk te klagen. Maar de harde tik bleef zonder gevolgen en na vijf lange galopsprongen wurmde Alamo zich niet geheel volgens de regels van de springtechniek veilig over steilsprong 9. En toen was het een kwestie van het hoofd koel houden en de laatste lijn – met ook weer een zeer lange 5 galopsprongen naar de dubbelsprong – overleven. Voor de afsluitende oxer nog even op het achterbeen zetten en de derde Wereldbeker van Steve Guerdat was een feit.

 

Geweldig springende Tobago Z

Drie combinaties bleven vandaag over twee omlopen zonder fouten. Behalve de beide Zwitsers op 1 en 2 was dat Daniel Deusser, die met de geweldig springende Tobago Z als vierde eindigde, achter de Zweedse held Peder Fredricson. Met in elke omloop een balkje werden Niels Bruynseels/Delux van T&L en titelverdedigster Beezie Madden/Breitling LS vijfde en zesde.

Olivier Philippaerts

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love herpakten zich in de tweede omloop van de problemen in de eerste manche (8 strafpunten met een harde crash in de driesprong) en stelden met een nulronde de zevende plaats veilig.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.