Ga naar hoofdinhoud

Suus Kuyten staat haar ‘mannetje’ in Silver Tour Final

Suus Kuyten reed vanmiddag in Arezzo in de Silver Tour 1,45m finale de top van het klassement binnen. De winst in de rubriek ging naar de KWPN'er Baron (v.Colman) en diens ruiter Roberto Turchetto. In de 1,40m rubrieken eerder vanochtend reed Kuyten ook al in de prijzen, evenals Sander Geerink en Kim Emmen.

In de 1,45m finale was Robert Turchetto oppermachtig. Met Baron, die als veulen verkocht is in de Prinsjesdag veiling, reed de Italiaan meer dan twee seconden los dan de nummer twee en eiste de overwinning op. Ook de tweede en derde prijs vielen in Italiaanse handen. Frederico Ciriesi en Cassandra (v.Casall) werden tweede en Bryan Mascenti pakte met Quibel (v.Silvaner D.C.) de derde prijs.

Nederlanders

Suus Kuyten voegde zich ook bij de negen barrage kandidaten in de finale. Met Gacarla VDL (v.Arezzo VDL) reed de amazone een foutloze barrage en eindigde als vierde net naast het podium. In de 1,40m Gold Tour van vanochtend reed Suus ook in de prijzen. De Nederlandse stuurde de Van Gogh-dochter Folinda in de twee-fasen proef naar een tiende plaats.

Zeven KWPN’ers in top twaalf

In de direct-op-tijd 1,40m Gold Tour rubriek pakte Sander Geerink een podiumplaats. De ruiter uit Gelselaar werd met Donner IK (v.Deauville van T&L) tweede. In deze proef plaatsten maar liefst zeven KWPN’ers zich bij de beste twaalf. De winst kwam op naam van KWPN’er Fabalia (v.Bustique) met Nino Lupino. De Clinton-nakomeling Loro Piana Viper eindigde als derde en de Arezzo VDL-zoon Garezzo met Giovanni Consorti zesde. Holger Wenz en Hatrona (v.Eldorado vd Zeshoek) pakten een achtste plaats, Olimpia Bargagni werd met Freya (v.Emilion) negende. Onze landgenote Kim Emmen en Eavantus C (v. v.Alba R) mochten als tiende opstellen en Michal Zak eindigde met de zevende KWPN’er Euro Kwik Boy (v.Carambole) als elfde in de 1,40m proef.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook