Ga naar hoofdinhoud

Sweetnam en Vanderveen eerste winnaars op American Gold Cup

Shane Sweetnam, hier met Chaqui Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor de 48ste keer is de American Gold Cup op Old Salem Farm bij New York van start gegaan. Op de eerste dag van de prestigieuze 4*-wedstrijd won Shane Sweetnam met Cyklon (v. Cardento) de 1,45m openingsrubriek. Vannacht was Kristen Vanderveen de snelste met Bull Run's Faustino de Tili (v. Berlin) in de 1,45m Welcome Stakes.

Shane Sweetnam begon het concours met een overtuigende zege in de 1,45m-rubriek direct op tijd. Slechts zestien combinaties stonden op de startlijst en als voorlaatste stuurde de Ier zijn 17-jarige routinier Cyklon als snelste over het parcours van Alan Wade. Met 61,29 seconden bleef Sweetnam zijn landgenoot Willie Tynan ruim twee seconden voor.

Fancy Girl

Tynan klokte op de KWPN’er Fancy Girl 63,46 seconden. De achtjarige dochter van Zirocco Blue VDL is een halfzus van Wesley Mulders Earl Grey (v. Cardento) en is in haar eerste jaar op internationaal niveau actief.

Amerikanen

De Amerikanen maakten de top vijf vol met Adrienne Sternlicht op de derde plaats met Fantast (v. Toulon). De vierde plaats ging naar Lacey Gilbertson met Baloppi, een Deense merrie met onbekende afstamming. Callan Solem werd vijfde op de KWPN’er VDL Wizard (v. Gentleman).

Welcome Stakes voor Vanderveen

In de Welcome Stakes was Kristen Vanderveen met 52,81 seconden veruit de snelste van het veld. Ze was op de dertienjarige Berlin-zoon Bull Run’s Faustino de Tili drie seconden sneller dan de nummer twee, Margie Goldstein-Engle op Dicas (v. Diarado).

Nog meer Amerikaans geweld

Ook op de derde plaats kwam een Amerikaanse, Madison Goetzmann met de Westfaler Prestigious (v. Con Cento). De top vijf was bijna geheel gevuld met Amerikanen. Alleen op de vierde plaats kwam nog een Ier, Cormac Hanley met VDL Cartello (v. Cartani). Catherine Tyree nam de vijfde plaats voor haar rekening met Catungee (v. Contact Me).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook