Ga naar hoofdinhoud

Toekomst Jumping Etten-Leur onzeker door gemeente

Jumping Etten-Leur
Het voortbestaan van de concoursen op Hoeve de Grient, waaronder het nationaal bekende Jumping Etten-Leur, hangt aan een zijden draadje. De gemeente Etten-Leur is bezig om een grootschalig wooncomplex voor Oost-Europese arbeidsmigranten te realiseren. Uitgerekend daar waar nu de uitgestrekte Agterberg piste ligt van Hoeve de Grient van Verkeersschoolhouder Rinus Blom.

Vrijdagavond kwamen de buurtbewoners bijeen, waarbij massaal tegen werd gestemd tegen de plannen van de gemeente. Ook Rinus Blom is niet gelukkig met de ideeën. “Zes jaar geleden heb ik mijn huis, stallen en grond verkocht aan de gemeente. Er zou woningbouw op komen, maar er waren geen investeerders. Zolang er niets mee gedaan wordt, mag ik het blijven gebruiken. Mijn vader zei vroeger altijd: ‘Als je iets verkoopt, dan ben je het kwijt’. Dat is in dit geval dus ook zo, maar ik zou nog graag een aantal jaren concoursen willen blijven organiseren.”

De gemeente wil 2,5 hectare in gebruik nemen om vierhonderd Polen te huisvesten. “Als een soort kamp met hekwerk erom heen en ook dat schiet veel mensen in het verkeerde keelgat”, vertelt Rinus Blom. “Alle buurtbewoners zijn tegen en de ruiters die ik gesproken heb betreuren het enorm. Een paar jaar geleden vroeg de vorige burgemeester nog of we ons grote concours Jumping Etten-Leur konden noemen, om meer uitstraling te krijgen voor het dorp. Maar als de plannen doorgezet worden, is er straks geen Jumping Etten-Leur meer.”

Om de weerstand tegen de plannen van de gemeente kracht bij te zetten, is er een actiecomité door de buurtbewoners en betrokkenen opgericht. “Er zijn actieborden in tuinen geplaatst en raamposters en duizenden brieven verspreid”, vertelt Herma Frerejean namens het comité. “Eén van onze slogans is: Beter een paardenstal dan een mega mensenstal. Maandagavond om 19.30 uur is er in de ‘Nieuwe Nobelaer, een bijeenkomst, waarbij de gemeente een toelichting zal geven.”

Via Petitie24.nl worden handtekeningen tegen de plannen van Gemeente Etten-Leur verzameld.

Bron: Horses

Eén reactie op “Toekomst Jumping Etten-Leur onzeker door gemeente

  • Janneke de Groot

    Weer zo’n sensatieverhaal. Jumping Etten leur wordt niet bedreigd door de gemeente, maar doordat Blom zijn grond zelf verkocht heeft. Het was bekend dat de gemeente vroeg of laat zou gaan bouwen daar. Nu het een woonbestemming voor arbeidsmigranten wordt is het ineens een probleem. De zaken worden een beetje verward hier. En een iets minder denigrerende slogan zou ook niet misstaan.

    Verder hebben wij altijd met veel plezier het prachtige concours bezocht en zou het inderdaad erg jammer zijn als het zou verdwijnen. Maar de organisatie moet de zaken niet omdraaien en Horses zou artikelen van betrokken freelancers wellicht beter kunnen screenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook