Ga naar hoofdinhoud

Selectie WK Jonge Springpaarden in Valkenswaard en Schijndel

Eind vorige maand werd al bekend dat De Blom Cup tevens de selectie voor het WK Jonge Springpaarden is voor de KWPN'ers en de NRPS'ers. Vandaag maakte de KNHS bekend dat er ook een datum is voor de selectie van niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden.

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 16 t/m 20 september 2020 in het Belgische Lanaken op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 17 t/m 19 augustus tijdens de Blom Cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.

De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Molenheide

De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt van 27 t/m 30 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn hier te vinden in de selectiebepalingen. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Kijk voor meer informatie over het WK Jonge Springpaarden op Zangersheide.com.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook