Zowel Schröder als Van der Vleuten in top tien GP - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zowel Schröder als Van der Vleuten in top tien GP

Maikel van der Vleuten en Verdi. FOTO WWW.ARND.NL
Scott Brash vierde zijn verjaardag vanavond in Doha met de finaleoverwinning én de zege in de Global Champions Tour-competitie. De Schot gaf zich zelf een cadeau ter waarde van 443.000 euro, waarvan 148.500 euro voor de overwinning in de finale.

Gerco Schröder werd zesde met London (v. Nabab de Reve), Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) werden negende.Slechts drie combinaties namen het tegen elkaar op in de barrage. Scott Brash bewees als laatste starter dat hij zijn zenuwen prima in bedwang had en was de snelste met de elfjarige SBS’er Hello Sanctos. Zij legden een foutloze rit van 43,17 seconden af. Ludger Beerbaum en Chiara (v. Contender) waren precies 0,66 seconden trager en werden tweede. Marcus Ehning had met Plot Blue (v. Mr. Blue) vier strafpunten en werd zo derde.

Ook de vierde plaats ging naar Duitsland. Christian Ahlmann en Aragon Z (v. Askari) maakten een tijdfoutje in de tweede ronde. Dat overkwam ook Constant Van Paesschen en Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle (v. Surcouf de Revel). Zij werden vijfde.

Voor Gerco Schröder en London was er een zesde plaats nadat de insprong van de dubbel eraan had moeten geloven. Maikel van der Vleuten en Verdi pakten de achtste plaats met eveneens vier strafpunten.

Harrie Smolders werd 17de met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) na 16 strafpunten in de tweede ronde.

In het volledige resultaat van alle twaalf wedstrijden eindigde Scott Brash op de eerste plaats. Christian Ahlmann werd tweede en de Amerikaanse Laura Kraut derde. De beste Nederlandse plaats was voor Harrie Smolders. Hij werd negende.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook