Ga naar hoofdinhoud

Maria Esperanza Alonso Calero geeft doping toe

Op 22 mei 2021 testte de 12-jarige Spaanse merrie Kalima (v. Tajibo ALC), getraind door Maria Esperanza Alonso Calero, bij een endurancewedstrijd in Badajoz positief voor de verboden stof nimesulide. Sinds 6 juli is Alonso Calero door de FEI geschorst vanwege doping. De trainster gaf de regelovertreding pas afgelopen dinsdag toe.

De FEI heeft een uitsluitingsperiode van 18 maanden opgelegd aan Esperanza Alonso Calero, vanaf de datum van de toekenning (2 november). De voorlopige schorsing die al was opgelegd, wordt verrekend met de eerder opgelegde uitsluitingsperiode. De Spaanse amazone kreeg ook een boete van 5.000 CHF.

Bron: Horses.nl/FEI

Eén reactie op “Maria Esperanza Alonso Calero geeft doping toe

  • Jan Jonas

    Onverstandig van de toediener(ster) van dit middel. Zeker als dit middel de lever ziek maakt. Er komt een bijna zelfde middel (nimesulide) uit India wat de lever minder zou belasten. De lever van het paard is in verhouding tot de mens veel kleiner. Het paard heeft met arbeid de lever hard nodig om het melkzuur van uit de spieren om te zetten naar spiersuiker(glycogeen). Dit soort middelen is verboden, wat goed is want lever beschadigingen door dit middel verhoogt alleen maar meer spierpijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.