Ga naar hoofdinhoud

Welsh Stamboek evalueert en optimaliseert fokplannen

Vanuit de verschillende secties binnen het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek kwamen de fokkers de afgelopen twee weken op vier avonden bijeen om de bestaande fokplannen van het NWPCS te evalueren en te optimaliseren. Bij alle secties was de opkomst groot en werd volop gediscussieerd en overlegd.

“De fokplannen bestaan pas vier jaar en de vraag rees of deze avonden nu niet te vroeg kwamen”, vertelt voorzitter Bas van der Linden. “Het is niet het idee om volledige nieuwe plannen te schrijven, maar om ze te evalueren en te optimaliseren waar nodig. Dat de termijn van vier jaar zeker niet te vroeg kwam, bleek wel uit de opkomst en de massale betrokkenheid van de aanwezige leden en niet-leden. Er is onder de fokkers behoefte aan zulke avonden om met elkaar richting te geven aan de fokkerij. Het is enorm waardevol om met elkaar in gesprek te blijven en bij elkaar te blijven kijken.”

NWPCS-voorzitter Bas van der Linden kijkt vol enthousiasme terug op deze waardevolle avonden voor het stamboek. Lees er meer over in de Paardenkrant van woensdag 27 januari 2016.

Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Online wordt het volledige blad vanavond al via Horses.nl beschikbaar gesteld

Bron: de Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook