Ga naar hoofdinhoud

64 zesjarigen springen foutloos in Isah Cup

De zesjarigen springpaarden hielden zich vandaag goed staande in de eerste ronde van de Isah Cup op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo. Het fair gebouwde parcours leverde uiteindelijk 64 foutlozen op en slechts één combinatie met een tijdfout. Zonde, want dat betrof de KWPN-goedgekeurde hengst Everto (Harley VDL x Candillo) onder Padraic Nestor, die veel kwaliteit toonde.


De KWPN-goedgekeurde hengsten maakten sowieso mooie reclame. Entertainer (Warrant x Corland) ontwikkelt zich opvallend goed onder Pieter Keunen en sprong mooi foutloos, net als hengstencompetitiewinnaar Edinburgh (Vleut x Darco) onder Kristian Houwen, voormaling VION Cup-winnaar Broere Extase (Casall x Lancer II) onder Patrick van der Schans en de uitstekend door Zoï Snels voorgestelde, goed springende Elton John TN (Clearway x Kannan). Ook de bloedgemaakte Envoy (Numero Uno x Pharaon xx) onder Dave Maarse en stoere Elvaro (Calvaro Z x Heartbreaker) lieten binnen de tijd alle balken in de lepels.

Foutloze rondes waren er onder andere ook voor wereldkampioen bij de vijfjarige Earley (Harley VDL x Indorado), die onder Maikel van Mierlo weer onbeperkt vermogen toonde, en de door Wout-Jan van der Schans gereden Eloma’s Blue SFN (Mr. Blue x Tygo). De beste 121 combinaties mogen terugkomen voor de volgende ronde en dat betreft de combinaties met 8 of minder strafpunten.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “64 zesjarigen springen foutloos in Isah Cup

  • Marian Raven

    Inderdaad zonde, die tijdfout, want al zou Everto de tweede dag winnen, dan nog kan hij zich niet meer kwalificeren voor de WK. Door die rare puntentelling op de eerste dag is de kans groot dat zelfs combinaties die op de tweede dag twee balken hebben, boven hem eindigen in de einduitslag.
    Het is mij jaren geleden ook overkomen bij de 5-jarigen. Ik heb hierover nog een brief geschreven, die geplaatst is in de Strengen. Maar het gebeurt al jaren zo en ik snap niet dat hier niet meer mensen tegen protesteren.
    Het zou heel simpel zijn om net als op andere kampioenschappen gewoon twee manches te rijden, zonder plaatsingspunten, het aantal strafpunten over beide manches de plaatsing te laten bepalen en een barrage voor de dubbel-nullers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook