Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer: ‘Drie maal is scheepsrecht’

Albert Zoer met Freedom op CSI de Peelbergen. Foto: Equitext

In de hoofdrubriek van de zaterdagavond finishte Albert Zoer in een tijd waar menig ruiter voor getekend zou hebben. Toch miste de ruiter uit Echten nipt de zege in een Midden Tour finale op de Peelbergen en het daarbij behorende Longines horloge, aangeboden door Horse Service International. Het uurwerk viel net als vorige week in handen van de ijzersterk opererende Duitser Tobias Meyer.

Met AES-goedgekeurde hengst Freedom (v. Larino) zette Zoer de teller stil in 37.66 seconden. Na de Drent deed Eric van der Vleuten sr. een gooi naar de winst in de 1.40-proef. Met Cantos-ruin Djoost Again reed de Brabander 1,5 seconden trager door de finishlijn. Alleen was het daarmee in de tien koppige barrage nog niet gedaan.

Kilometers maken 

De voor Gestut Sprehe rijdende Tobias Meyer had zijn merrie C.D. 2 (v. Check In 2) op scherp staan en scoorde met zeshonderdste van een seconden verschil de eerste tijd. “Zonde”, begint Zoer te vertellen. “Maar Freedom liep wel fantastisch. Hij kwam iets vlak op de steil, daar heb ik het in de bocht erna verloren. Dit paard is gruwelijk voorzichtig, het enige wat hij mist is veel ervaring. Dus het nu zaak om kilometers te maken”.

Drie maal is scheepsrecht

Zoer zijn laatste optreden in de Peelbergen was voor het buitenseizoen. “Het werd weer tijd dat ik hier een keer kwam rijden. Het is hier altijd goed, maar dat horloge grijp ik nu weer naast. Maar drie keer is scheepsrecht”, lacht de nummer twee voorspellend over zijn volgende optreden. In de top vijf sloot voor Groot-Brittannië Graham Babes met Berlin-telg Eccosse aan op plaats vier. Claire Mckean reed onder de Amerikaanse vlag met Chloe (v. Chippendale Z) naar de vijfde plek in het eindklassement.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook