Ga naar hoofdinhoud

Alweer een paard gruwelijk verminkt

Foto Lonneke Ruesink

In Beverlo is opnieuw een paard gruwelijk verminkt. Dat gebeurde amper een week nadat in Koersel, een deelgemeente van Beringen, het geslachtsdeel van een ander paard werd verwond. Het drie maanden oude veulen dat vandaag aan de rug werd verminkt, werd met succes geopereerd in de Lummense paardenkliniek Equitom.

“Vanaf schouderhoogte zijn over de volledige rechterflank inkepingen met een mes gemaakt. Het dier was serieus toegetakeld,” Vertelt zonechef Bertie Hamaekers.

Vorige week is er aangifte gedaan van een paard dat aan het geslachtsorgaan verminkt was. Dat gebeurde in een weide op enkele kilometers van Beverlo. “Er stonden bij het veulen nog drie paarden, maar die bleven ongedeerd. De eigenaar merkte de verminking op, toen die het veulen ging voederen. De weide ligt verscholen achter een haag, waar relatief geen of weinig sociale controle is”, aldus de zonechef.

De politie roept eigenaars op om hun paarden veilig in een stalling onder te brengen of op een plaats waar veel sociale controle is.

Er wordt onderzocht of deze gevallen in verband staan met eerdere verminkingen van paarden in Haspengouw, waar in het beging van deze zomer een paardenbeul meermaals toesloeg. In 2009 en 2011 werden ook paarden verminkt.

Bron: Horses/ Belang van Limburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook