Ga naar hoofdinhoud

Politie Drenthe: zet paard zonder halster in wei

In het Sterrebos bij het Drentse Roden zijn twee paarden mishandeld. Dit is in korte tijd het negende mishandelingsgeval dat de politie onderzoekt in deze regio. Al eerder werden paarden mishandeld in Oldekerk, Tolbert, Glimmen, Gasselte en Balloo.

De politie adviseert naar aanleiding van de mishandelingen om paarden niet met een halster om in het weiland te zetten. Ze waarschuwt: “Met een halster zijn paarden makkelijker te pakken door een dierenbeul.” Ook vragen ze om foto’s te maken wanneer bij een paard verwondingen worden aangetroffen. Door de foto’s te vergelijken hoopt de politie meer te weten te komen over de werkwijze van de dader(s).

Een team van tien mensen onderzoekt de mishandelingen. Volgens de politie is er mogelijk één verdachte verantwoordelijk voor alle mishandelingen. Dit wordt gebaseerd op grond van een gemaakte tijdlijn en de afstanden tussen de plaatsen. Toch houdt de politie ook rekening met het scenario dat meer verdachten verantwoordelijk zijn. Het rechercheteam werkt samen met de dierenpolitie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en het Expertisecentrum Dierenwelzijn.

In eerste instantie leek er in het noorden sprake te zijn van nog meer mishandelingen, dan de huidige negen. Maar na onderzoek kon in die andere zaken de conclusie worden getrokken dat de verwondingen bij de betreffende paarden op een andere manier waren ontstaan; bijvoorbeeld door bliksem, zelfverwonding of een ongeluk.

Bron: Horses / RTV Noord / NOS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Politie Drenthe: zet paard zonder halster in wei

  • cavallo

    Paarden ’s nachts binnen zetten op stal zonder halster oké. op stal nooit een halster aan laten!
    Overdag in de wei zonder halster zal voor veel eigenaren niet echt handig zijn maar de ‘beul’ zal overdag ook niet zo snel actief zijn of het moet heel erg afgelegen zijn.
    Hopen dat ze deze dierenbeul snel te pakken krijgen!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook