Ga naar hoofdinhoud

Belgen domineren eerste dag CSI de Peelbergen

Dennis Caubergs en Arnaud Doem waren vandaag de gevierde winnaars op Equestrian Centre de Peelbergen. Caubergs won de Youngster proef en plakte daar in de 1.40m rubriek die volgde een gedeelde winst achteraan. Landgenoot Arnaud Doem toverde de tweede winst in vier dagen tevoorschijn met Hocus Pocus de Messitert. Op zondag won het paar de Grote Prijs op de C.E. Ecole d’Equitation in Gesves en vanavond in de Carpe Diem Prix in Kronenberg.

Rubriek over 1.40m

De negenjarige Quidam de Revel-hengst Hocus Pocus de Messitert galoppeerde in rubriek met 157 deelnemers als enige onder de 59 seconden door de finishlijn. De Waalse Arnaud Doem deelde de winst met Dennis Caubergs die met Cabrio van de Heffinck-merrie Gassina de Fribois nipt onder de 60 seconden bleef.

In de direct op tijd proef namen Rodrigo Almeida en Gudrun Patteet met respectievelijk Darek Od Ujezd (v. Quick Lauro Z) en Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) de tweede plaats voor hun rekening. De Amerikaanse Clementine Goutal nam met SF-merrie Tixie des Hayettes (v. Opium de Talma) de derde plaats in, naast Patrick Lemmen. Lemmen hield met Dollar Dela Pierre-telg Sisko du Chai voor Nederland de eer hoog, evenals voor zijn werkgever die als sponsor van de 1.40m proef fungeerde.

Youngster proef

In de Paardenkliniek Venlo Youngster proef sloot Zoi Snels achter Dennis Caubergs en Pride 16 (v. Pizarro) aan op de tweede plaats met Clearway-nazaat Elton John. Onder de Zweedse vlag sprong Erika Lickhammer met Jazou van het Nerenhof (v. Diktator van de Boslandhoeve) naar de derde plaats.

Voor de volledige uitslagenlijst, klik hier.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook