Ga naar hoofdinhoud

Belgische springpaardenfokker André Braeckevelt overleden

André Braeckevelt, oprichter van Stoeterij van 't Zorgvliet

Equnews meldt vanochtend dat de Belgische fokker André Braeckevelt gisteravond na een kort ziekbed is overleden. Braeckevelt staat bekend als oprichter van fokkerij Van ’t Zorgvliet. Uit de fokkerij van Braeckevelt zijn veel succesvolle paarden voortgekomen. Momenteel lopen ruim 80 paarden in de internationale sport.

Enkele voorbeelden van toppaarden zijn Hope van ’t Zorgvliet (v. Chacco-Blue), Rahmannshof’s Baluga (v. Baloubet du Rouet vh Cartouche van ’t Zorgvliet), Cade (v. Heartbreaker), Equita van ’t Zorgvliet (v. Cassini I), Carlitto van ’t Zorgvliet (v. Burggraaf) en For Joy van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure).  Ook fokte Braeckevelt maar liefst tien goedgekeurde hengsten waaronder, Dobel van ’t Zorgvliet (v. Cento) en For Joy van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure).

Ook dit jaar waren veulens uit de stallen van Van ’t Zorgvliet geliefd op de veilingen. Op Auction Twinkeling eind september werd Rassall van ’t Zorgvliet (v. Casall) voor 22.000 euro geveild en eind juni wisselde Rolex van ‘t Zorgvliet (v. Diamant de Semilly) voor 35.000 euro van eigenaar tijdens de Flanders Foal Auction op Jumping Bonheiden.

Bron: Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook