Beroep Ulrike Prunthaller bij rechtbank afgewezen

De Oostenrijkse dressuuramazone Ulrike Prunthaller heeft de zaak die ze bij een rechtbank in Wenen had aangespannen verloren. De amazone eiste 70.000 Euro schadevergoeding van de Oostenrijkse Hippische Federatie omdat zij onterecht zou zijn veroordeeld voor pijnlijke en illegale trainingsmethoden.

Nadat ze bij de Oostenrijkse Hippische Federatie (OEPS) al tot het hoogste orgaan in beroep was gegaan volgde een zaak bij rechtbank in Wenen. Deze heeft de bezwaren van de amazone tegen de haar opgelegde straf op alle punten afgewezen. Ook in het beroep dat ze aanspande tegen het Duitse vakblad St. Georg werd ze niet in het gelijk gesteld.

‘Overwinning voor onze partner, het paard’

De secretaris-Generaal van OEPS Dietrich Sifkovits noemt de uitspraak van de rechtbank ‘een overwinning voor de Oostenrijkse paardensportbond, dierenbescherming en onze partner, het paard!’

Langslepende procedure

Dankzij de uitspraak lijkt er voorlopig een einde gekomen aan de langslepende zaak rondom de mishandeling en veroordeling. De amazone en haar trainer werden al in 2011 veroordeeld waarbij de amazone voor 15 maanden werd geschorst, waarvan 9 maanden onvoorwaardelijke schorsing. Tevens kreeg ze een boete van 4.000 Euro en haar trainer een boete van 5.000 Euro.

Bekijk hier de chronologie van de langslepende zaak

Bron: St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.