Ga naar hoofdinhoud

CK Utrecht: Jazz en Astrello brengen nette kampioenen

Grandine (Jazz x Sandro Hit) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de eerste Centrale Keuring van het seizoen, in het Utrechtse Houten, werden vanmiddag de Astrello-dochter Grace Kim NT en de Jazz-dochter Grandine uitgeroepen tot kampioenen. De beste twee driejarige dressuurmerries verdienden een ticket voor de Nationale Merriekeuring. Kampioensmerrie Grandine (Jazz uit Androdine v. Sandro Hit) van Robert Stuivenberg en Kirsten Brouwer bleef haar concurrentie de baas dankzij haar ras, langgelijnde model met mooie voorhand en goede techniek en souplesse in beweging.


Grandine verwees de expressief bewegende Gravin (Bretton Woods uit Spirea v. Ulft) van fokker Hennie Broekhuizen uit Werkhoven naar de tweede plek. De bergop bewegende vosmerrie mag net als Grandine naar Ermelo. Kopnummer bij de vier tot en met zevenjarigen werd Florentina van de Waalsehoeve (Valdez uit Affidavit v. Prestige VDL) van W. Plomp uit Tull en ’t Waal. De merrie viel op met haar sterke model en goede bewegingsvorm.

Bij de springmerries zegevierde Grace Kim NT (Astrello uit Bibiche Kim NT v. Unaniem) van Lauw van Vliet uit IJsselstein. De jeugdige merrie combineert een goed model met voorzichtige springmanieren. Tweede bij de driejarigen werd de aansprekende Galetto (Zirocco Blue VDL uit Caletto v. Cardento) van f/g Chris Snepvangers uit Bergen op Zoom.

Er waren geen vier- tot en met zevenjarige merries op de Centrale Keuring op de Zilfia’s Hoeve, maar wel enkele heel interessante acht jaar en oudere merries. Zoals de elite verklaarde Venus (Nabab de Rêve uit Freelady v. Burggraaf) van Bertil Bosklopper uit Ter Apel. Onder Deborah Jackson springt deze merrie met succes in het internationale 1,45 m, daarnaast geniet ze bekendheid als grootmoeder van de verrichtingstopper F-One USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve) en is ze een rechtstreekse dochter van de Grand Prix-merrie Burggravin.

Tot kampioen bij de springveulens werd Janca (Warrant uit Tamira van Bureveld v. Julio Mariner xx) van f/g H. Avezaat uit De Bilt en E. Floor uit De Bilt uitgeroepen. Dit merrieveulen is goed ontwikkeld en galoppeert lichtvoetig. Iets meer concurrentie kreeg het kampioensveulen in de dressuurrichting: Just A Dream ACB (Dream Boy uit Danique ACB v. Santano) van Anne Claire Bongers uit Woudenberg. Het merrieveulen waardeerde zich op in beweging, waarbij ze veel balans en voldoende houding toonde.

De eerste Pavo Cup-voorselectie leverde acht uitnodigingen op. Beste vierjarige was de imponerende Fallatijn (Vivaldi uit Utraginia van Kairos v. Cabochon) van ruiter Theo Hanzon. De voshengst verdiende 85 punten. Sanne Boeve behaalde met de vijfjarige Empire B (Sting uit Wendy v. OO Seven) de beste score in die leeftijdsklasse. Hij veel op met veel expressie en een sterke galop, en kwam uit op 84 punten.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.