Ga naar hoofdinhoud

Nederland weer open: breedtesportwedstrijden vanaf morgen toegestaan

Vanaf woensdag 26 januari zijn (onder voorwaarden) wedstrijden weer toegestaan en daar mag ook publiek bij aanwezig zijn. Dat hebben premier Mark Rutte en VWS-minister Ernst Kuipers in de persconferentie van vanavond bekend gemaakt.

Rutte en Kuipers benadrukten dat de versoepelingen verder gaan dan het OMT-advies (sluitingstijd 22.00 uur in plaats van 20.00 uur) en meer dan ooit tevoren zette Rutte in de persconferentie niet corona, maar het coronabeleid op de voorgrond (“We lopen het risico dat ons weer jojo-beleid verweten wordt”). De schijn dat niet corona, maar het beleid een zeer grote rol speelt bij de besluiten was er al eerder. Nu sprak Rutte het uit.

Paardensport grotendeels weer mogelijk

De (paarden)sport gaat bijna geheel van het slot, zij het met enkele voorwaarden. Voor sport en evenementen binnen geldt binnen een maximum van 1.250 personen per ruimte. Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan. Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Een andere voorwaarde is het coronatoegangsbewijs, dat is verplicht bij indoorwedstrijden, trainingen, lessen en bij het gebruik maken van faciliteiten binnen zoals toilet, kantine of kleedkamers.

Lees hier alles over de versoepelingen

Lees hier alles over de versoepelingen voor de sport

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook