Ga naar hoofdinhoud

In dameszit door Mongolië voor het goede doel

Rijden met dameszadel

De Britse zussen Martha en Clementine Sitwell leggen volgend jaar een tocht van ruim duizend kilometer door Mongolië af - in dameszit. Hiermee willen ze geld inzamelen voor het goede doel, ter herinnering aan hun overleden zus Polly.

Polly de Blank is eerder dit jaar op jonge leeftijd overleden. Ze leed aan een bipolaire stoornis. De weduwnaar van Polly, Anthony Faroux, gaat een documentaire maken over de reis van de zussen.

Ze vertrekken in mei 2014 en verwachten zo’n zes weken onderweg te zijn. Hoewel Martha Sitwell een ervaren amazone is, heeft Clementine sinds haar kinderjaren amper meer op een paard gezeten. Een gids zal ze in Mongolië begeleiden.

Bron: Horses / Horse and Hound

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook