Royal Dance op 22-jarige leeftijd overleden

Foto: Stal de IJzeren Man

De laatste ‘Gordijn-hengst’ op de IJzeren Man, Royal Dance, is niet meer Dat maakte Niels Bax zojuist op facebook bekend. De Oldenburger-zoon van Rohdiamant werd 22 jaar.

“Je was de koning van de stal tot de laatste dag maar door je ouderdom mocht het niet langer zo zijn….
Royal Dance we zullen je niet vergeten!!”, schreef Bax bij een foto van de aansprekende voshengst.

Zonen

De Oldenburger-hengst was niet alleen goedgekeurd bij het Oldenburger Verband, maar ook bij het Zweedse Warmbloed stamboek, Rheinland en Westfalen en bracht zelf meerdere goedgekeurde zonen. Royal Court OLD (mv. Chronos) is de enige van deze zonen, die internationaal in de Lichte Tour heeft gelopen. Naast deze hengst werden ook Royal Hit (mv. Ramino), River Dance (mv. Don Primero), Surprise 11 (mv. Landfrieden), Royal Dancer’s Boy (mv. Duccio), Rhapsody (mv. Sion) en Raindance (mv. Brillant) goedgekeurd voor de dekdienst.

Sport en fokkerij

Naast de goedgekeurde zonen leverde Royal Dance in Duitsland en Nederland ook vele dochters, die bij de diverse stamboeken met de hoogste predicaten werden bekroond. Ook in de internationale sport zijn  nakomelingen van Royal Dance  succesvol  op Lichte en Zware Tour-niveau. Onder deze succesvolle nakomelingen bijvoorbeeld Taranco, Royal Red 2, Vlicka, Royal Subtilia en Atomic Dance op LT-niveau en Rocky en Royale de Topaz op GP-niveau.

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Royal Dance op 22-jarige leeftijd overleden
  1. 1

    Heel veel sterkte met het verlies van zo’n mooi paard