Ga naar hoofdinhoud

Deejay en Doron Kuipers winnen M klasse

Dortmund HS
In de M klasse tijdens GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie in Deurne was er een mooie overwinning voor Doron Kuipers en Deejay. De KWPN-hengst Dortmund HS gereden door Kristian Houwen werd tweede. De relevatie van de M, Coco Bongo Boy met de Duitser Otmar Eckermann, behaalde de derde plaats.

Zestien combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen en Doron Kuipers toonde hierin de meeste lef. Met de snelle Contendro I-zoon Deejay reed hij de laatste lijn met een paar galopsprongen minder dan zijn concurenten en kwam in 28.92 seconden over de finish. De bij het AES gekeurde schimmel sprong met veel inzet en kwaliteit.

Kristian Houwen was opnieuw succesvol, nu met de Vigaro-zoon Dortmund HS, hij had nog geen seconde meer nodig en kwam in 29.05 seconden over de finish. De fors ontwikkelde hengst Coco Bongo, gefokt uit de bekende Freiminka stam,  toonde onder Eckermann veel kwaliteit en vermogen en steeds een goede achterhand techniek. Deze combinatie kwam in 29.35 seconden op de derde plek.

Op de vierde plaats eindigde Hanno Ellerman met Starpower in 30.87 seconden. Dexter R sprong heel goed en met heel veel vermogen onder Tom Brinkman  naar een vijfde plaats in 31.07 seconden.

Ulove des Charmes heeft veel bloed en energie en viel op door veel inzet te tonen en scherp van het hout te blijven. Hij eindigde op de zevende plaats onder Lynn Kvernes. 

Don Sandrino, een van de beste paarden van vandaag eindigde met Leon Kuijpers op de dertiende plaats.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook