Eerste bezichtiging Geldersen: 7 hengsten door

Een gevarieerd gezelschap van zeven van de in totaal twaalf aangeboden hengsten werd door de jury doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Geen typische Gelderse hengsten, want net als bij de dressuurpaarden werd duidelijk gezocht naar vers bloed. Juryvoorzitter Reijer van Woudenbergh: “We moeten in generaties denken. Dit is geen demonstratie van hoe een Gelders paard eruit hoort te zien.”

“We hebben een aantal fijn bewegende hengsten kunnen selecteren”, aldus een tevreden Woudenbergh na afloop. In de eerste groep viel met name cat.nr. 656, Karolus Magnus (Habanna x Alexandro P) op. Als een van de weinigen liet deze hengst ook een aantal goede sprongen zien. “We weten uit ervaring dat het springen tijdens de eerste bezichtiging niet meevalt. Daar besteden de eigenaren over het algemeen ook weinig aandacht aan. Later laten de meeste hengsten wel een goede sprong zien.” Hengsten die goed springen, hebben wel degelijk een streepje voor bij de jury. “Deze hengsten beschikken meestal ook over een goede galop.”

Halfbroer

In de tweede groep werden drie hengsten uitgekozen voor Den Bosch. Cat.nr. 659 Karel (Sirius x Vitens) kreeg de handen van het in grote getale aanwezige publiek het meest op elkaar. De hengst beschikt over zowel front als beweging. De eveneens doorverwezen Kyros AE (Arlando x Elegant) is met moeder Zamyra een halfbroer van Floris BS.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.