Ga naar hoofdinhoud

Eerste World Para Reining Event op show in Arizona

Foto: Lonneke Ruesink

Op de Arizona Sun Circuit show worden dit jaar voor het eerst de goedgekeurde rubrieken van de World Para Reining (WPR) georganiseerd. De WPR is een nieuwe organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de competities voor de gehandicapte reiningruiters over heel de wereld. Eind deze maand vindt het eerste evenement uit deze serie plaats.

De WPR wil in de vorm van een serie deze ruiters de kans geven om meer plezier in deze sport te beleven. Alle niveaus worden dan ook verwelkomd. De organisatie probeert samen met de AQHA en NRHA sponsors te verwerven om de ruiters wereldwijd meer opties en kansen te geven om deel te kunnen nemen aan dit soort wedstrijden. De WPR organiseert clinics, is bezig met het ontwikkelen van een coaching programma, coördineert de zoektocht van geschikte paarden voor de pararuiters en probeert ruiters met mensen te koppelen die geïnteresseerd zijn in het sponsoren van de sport.

Het World Para Reining Event is de eerste competitie van deze serie wedstrijden waar de pararuiters met elkaar de strijd kunnen aangaan om wellicht dit jaar de titels Wereldkampioen en kampioen onder het zadel te kunnen veroveren. Daarnaast zullen aan het einde van dit jaar verscheidene awards uitgereikt worden. Arizona American Quarter Horse Association maakt het onder andere mogelijk dat de pararuiters op 30 en 31 januari in de wedstrijdring kunnen verschijnen.

Bron: Persbericht WPR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook