Ga naar hoofdinhoud

Exell pakt macht weer terug

Boyd Exell heeft in Mechelen weer zijn eer weten te herstellen. Anderhalve week geleden werd hij in Olympia door Chardon naar de tweede plaats verwezen, vanavond revancheerde Exell zich en hij sloot de voorlaatste wereldbekerkwalificatiewedstrijd winnend af. Voor Koos de Ronde wachtte aan het eind van de avond het tweede geld, voor Georg von Stein. Chardon maakte een vrije val in het klassement na een stuurfout.

Outsider Georg von Stein kwalificeerde zich als tweede starter van de avond het eerste voor de winning-round door een foutloze ronde in een tijd van 129,50. Boyd Exell die dinsdag in de warming-up ronde weliswaar alle ballen op de kegels had laten liggen, maar wel een extra volte op zijn strafpuntenlei had moeten laten noteren, was vanavond de tweede menner die tot de finale doordrong. Zijn tijd van 125,10 werd door geen enkele rijder geëvenaard.

IJsbrand Chardon, die na Exell in de ring verscheen verspilde zijn kansen in Mechelen door in de eerste hindernis niet de B- maar de D-poort in te sturen. Chardon kon voorkomen dat hem een parcoursfout zou worden aangerekend, maar incasseerde in zijn herstelpoging wel tien strafpunten voor twee afgeworpen elementen. Met een eindtijd van 153,55 moest Chardon met een zevende plaats in het eindklassement huiswaarts keren.

Koos de Ronde, winnaar van de wereldbekerwedstrijd vorig jaar, was in het basisparcours op weg naar een foutloze rit. In de laatste bocht van het parcours echter tikte De Ronde de witte kegel 13 aan.

In de winning-round zette Von Stein als eerste starter een eindscore neer van 260,94, daarbij opgeteld de strafpunten die hij opliep door één afgeworpen bal. De Ronde schampte na de brug met zijn rijtuig een element van de tweede hindernis en moest dus eveneens vijf strafpunten incasseren. Met een eindtijd van 255,45 eindigde De Ronde in ieder geval boven Von Stein en nadat Exell zijn rit had afgesloten waande de Nederlander zich zelfs even winnaar van Mechelen. In Exells eindscore was echter al meteen de bal opgeteld die hij er in zijn parcours afgetikt had en met een eindscore van 252,54 mocht de Australiër zich in de prijsuitreiking weer als eerste opstellen.

Klik hier voor de uitslag van de wereldbekerwedstrijd

Klik hier voor de tussenstand voor de wereldbekerfinale

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook