FEI legt focus op groei paardensport in China

Ondertekening van de samenwerking door Sun Liming, Directeur van China National Sports International (links) met FEI President Ingmar De Vos (rechts). Foto: FEI/Yuanpu Xia

De FEI heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met China National Sports International (CNSI), een sport- en entertainmentonderneming gespecialiseerd in de hippische sport in China. De overeenkomst tussen beide partijen loopt voor vijf jaar en naar verwachting zal de Chinese paardensport in die periode sterk in aandacht stijgen.

Met ingang van 2018 zullen de FEI en CNSI gezamenlijk optreden in de media-aandacht voor de sport. De keuze van de FEI om te focussen op China komt voort uit de sterk stijgende enthousiasme voor de paardensport in het land. Het land heeft bovendien de een na grootste paardenpopulatie ter wereld. Naar verwachting zal de sport een sterke verdere groei doormaken in de komende jaren. Momenteel is de economische impact van de paardensport al meer dan 1,5 miljard aan Amerikaanse Dollars.

Populariteit paardensport

Op dit moment telt China 400.000 actieve paardensporters en 300.000 mensen werken in de branche en naar verwachting zullen deze cijfers snel en hard groeien. Sport leeft in het land. Nielsen Sports bracht onlangs een rapport uit waarin naar voren kwam dat bijna 60% van de Chinezen geïnteresseerd is in sport waarvan 80% in de leeftijdscategorie tussen 26-45 jaar valt. FEI-president Ingmar de Vos is enthousiast: “De paardensport groeit zeer hard in China en de sky is the limit. Dankzij deze samenwerking kunnen we gemakkelijk inhaken op de sportfans in het land.”

Zhang Baosheng, voorzitter van het bestuur van China National Sports International, voegde toe: “Het potentieel van sport in China biedt grote kansen voor de FEI en voor sponsoren in de hippische sport. Dankzij de samenwerking zijn wij in staat om via onze kanalen hoogwaardige hippische content te leveren aan onze sportliefhebbers. We zijn ervan overtuigd hierdoor nog veel meer interesse aan te wakkeren in de paardensport.”

Bron: FEI.org

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.