Ga naar hoofdinhoud

FEI organiseert high-tech work out

Yvonne van Bergen en Jana Kun (CHIO Aken)
Omdat technologie een steeds belangrijkere rol speelt in de hippische sport, organiseerde de FEI afgelopen week een speciale IT-workshop. 35 specialisten uit twaalf landen vlogen naar het hoofdkwartier in Lausanne voor een high-tech work-out met de Internationale Hippische Federatie. “Ik was sceptisch, maar ik kan niet anders dan bijzonder veel lof uitspreken over de FEI en hun IT-team”, vertelt een van de deelnemers aan de workshop, Yvonne van Bergen.

Het afgelopen jaar alleen werden er 3557 hippische evenementen wereldwijd georganiseerd. Het FEI Online Entry System geeft toegang tot meer dan 100.000 concurrerende atleten via één online platform. Dit systeem is gekoppeld aan de publieke database en voedt de gratis FEI SportApp, waarmee fans toegang hebben tot de volledige sportkalender van de FEI, evenementenprogramma’s en biografieën van de atleten. Paardensport IT-experts, wedstrijdsecretariaat deskundigen en organisatoren van evenementen kregen afgelopen week de kans om te sparren met het IT-team van de FEI, om zo het systeem nog verder te ontwikkelen en gebruiksvriendelijker te maken.

 ‘Via een appje de castratie van je paard doorgeven’
“Het doel van de cursus was om van mensen die dagelijks met dit systeem werken, feedback te verzamelen en daarmee de wedstrijdresultaten, ranglijsten en biografieën toegankelijker te maken. Niet alleen voor de professionals en de federaties, maar ook voor de ruiters. Zij kunnen straks zelf via een appje hun biografie aanpassen. Wanneer het systeem verkeerde of gedateerde gegevens bevat, kun je via je mobiel bijvoorbeeld doorgeven dat je paard gecastreerd is”, vertelt Yvonne, van Yvonne van Bergen Hippisch management en evenementen.

Ook voor sponsors als VDL Groep belangrijk
Dat het systeem goed gevuld moet worden is essentieel, maar het zit hem vaak in de kleine details. “Tussenvoegsels van achternamen worden vaak omgedraaid. Neem Wout-Jan van der Schans, zijn achternaam bestaat al uit  drie woorden, maar dan ook nog het streepje in zijn voornaam,  daarmee kan je wel vijf verschillende personen creëren en dat zorgt dat het systeem vastloopt. Wat ik ook belangrijk vind en heel duidelijk gemaakt heb, is dat de namen van sponsoren vaak niet kloppen. Neem VDL Groep, een hele grote sponsor. De naam van dat bedrijf gaat met de paarden de hele wereld over. Als ze dan de helft met kleine letters schrijven in plaats van hoofdletters, vind ik dat zonde. Dat moet je niet steeds handmatig moeten corrigeren”.

‘Alle lof voor de FEI’
“Ik heb best wat commentaar gegeven op het systeem en daarom wilde ik ook perse naar deze workshop. Er waren ook mensen van organisaties als CHIO Aken, Hippobase en Hippodata, het was een hele diverse groep. Ik heb alleen maar complimenten voor het IT-team van de FEI. Echt alles was bespreekbaar en het was indrukwekkend om te zien hoe de FEI inspeelt op de ontwikkelingen op IT-gebied. Ze hebben een hele veelbelovende en efficiënte aanpak”.

Bron: Horses / FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.