Geldinzamelingsactie voor Ierse groom na tragisch ongeluk

Bij een auto-ongeluk in het Amerikaanse Wellington zijn twee young riders overleden en is een Ierse groom zwaar gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op 25 november. De 24-jarige groom Elaine O’Halloran herstelt nu in het ziekenhuis van een rugoperatie. Er is een geldinzamelingsactie gestart om de ziekenhuiskosten te kunnen betalen.

Hoewel de operatie op zich succesvol verlopen is, is de groom momenteel tot haar heup verlamd. Het is nog niet duidelijk of deze verlamming permanent is. O’Halloran gaat nu een intensieve herstelperiode tegemoet. Echter was ze niet verzekerd, waardoor er een geldinzamelingsactie op touw is gezet om haar te kunnen helpen. Via ‘Gofundme’ werd binnen 15 uur 71.335 van de 500.000 dollar opgehaald.

Springruiter David Blake reageert aangeslagen op O’Hallorans situatie: “Elaine is al een aantal jaar bij ons. Ze was niet alleen een goede vriendin, maar ook een van de hardst werkende grooms die ik ooit op stal heb gehad. Afgelopen week was afschuwelijk voor ons allemaal. Het is nu belangrijk dat Elaine alle support krijgt om goed te kunnen herstellen. Zij verdient dat.”

De Ierse springruiter Cian O’Connor steunt de actie. “Een afschuwelijke tragedie”, reageert de ruiter. “Ik weet zeker dat paardenliefhebbers de actie zullen steunen. Mijn gedachten zijn bij Elaine en haar familie.”

Bij het ongeluk kwamen de 19-jarige Dana McWilliams en de 21-jarige Christian Kennedy om het leven. McWilliams werkte bij springruiter Maarten Huygens. Kennedy was werkzaam op de dressuurstal van Oded Shimoni.

Bron: HorseandHound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.