Ga naar hoofdinhoud

Geldstraf voor Zweedse springamazone Linn Z.

De Zweedse springamazone Linn Z, die in Duitsland voor de rechter moest verschijnen vanwege vermeende dierenmishandeling, is veroordeeld tot een boete 3.200 euro. De in Duitsland woonachtige amazone zou haar merrie Graf Magna vorig jaar op een wedstrijd in Verden excessief te lijf zijn gegaan met zweep en sporen en getuigen deden aangifte van dierenmishandeling. 

Na een proces van twee dagen kwam de Duitse rechter Jörg Barré met zijn oordeel. Voor hem staat vast dat Linn Z., nadat haar dertienjarige merrie Graf Magna dienst weigerde op het concours in Verden, niet volgens de regels met haar paard is omgegaan. Ze heeft haar paard uit woede excessief bestraft, oordeelde de rechter.

Met zijn straf zit rechter Barré nog hoger dan door de openbaar aanklager werd geëist. Die wilde namelijk een veroordeling van 1600 euro. De rechter verdubbelde die straf: “Het is belangrijk hier een duidelijke boodschap af te geven.”

De openbaar aanklager sprak in haar slotpleidooi ook over de ‘voorbeeldfunctie’ van Linn Z., als internationaal amazone bij een bekende springstal.

Het is nog niet bekend of Linn Z. tegen de uitspraak in hoger beroep gaat.

Bron: Horses.nl/Weser-Kurier.de

 

 

Eén reactie op “Geldstraf voor Zweedse springamazone Linn Z.

  • C. Schouenberg

    Ik vind een geldboete niet voldoende. Een verplichte sessie gedragstherapie (woedebeheersing) had zeker onderdeel van de straf moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.