Ga naar hoofdinhoud

Gevangenisstraf voor vastbinden paard

Een Britse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht weken, omdat hij zijn paard op een levensgevaarlijke plek vastbond. Tevens mag de man vijftien jaar geen dieren meer houden.

Het paard werd te dicht bij de afgrond van de rots waar hij stond vastgezet. Toen het paard viel hing, hij lange tijd aan zijn halster langs de kant van de rots. De reddingsoperatie duurde meer dan zes uur, maar hulp van de Britse dierenbescherming, de brandweer en de kustwacht kwam te laat. Het paard kwam niet meer bij bewustzijn en werd uiteindelijk door de dierenarts ter plaatse geëuthanaseerd.

Bron: Horses / Horsetalk.co.nz

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook