GP 1* Roosendaal: Parmler is Poels te snel af

Niclas Parmler hier met VDL Groep Hitch. Foto: ©Jeroen Spoolder

Het bleek in Roosendaal een strijd van snel, sneller, snelst. Geruime tijd leek de tijd van Anne-Marie Poels snel genoeg om de overwinning van de 1* Grand Prix in Nederlandse handen te houden. Toch wist de Zweed Niclas Parmler de tijd van Poels nog met meer dan twee seconden te verbeteren. Voor deze GP zadelde Parmler VDL Groep Italia (v. Numero Uno).

Desondanks blijft de overwinning van deze GP een Nederlands tintje houden, want VDL Groep Italia is in eigendom van Stal Duyselshof uit Hoogeloon.

Poels

Anne-Marie noteerde met Elegance (v. Cicero Z van Paemel) de tweede tijd van 40,08 seconden. Dit was meer dan twee seconden sneller dan de derde foutloze Janne Friederike Meyer-Zimmermann met Fortuna (v. Elmshorn). Dit duo had 42, 84 seconden nodig om de barrage zonder fouten af te leggen .

Geen haast

De landgenote van Meyer-Zimmermann, Caroline Müller, had niet zoveel haast in de barrage. Zij maakte met Diarindo Z (v. Diarado) geen springfouten in de barrage, maar met een tijd van 47,90 seconden noteerde ze wel twee strafpunten voor tijdsoverschrijding.

Nederlanders

De top vijf werd compleet gemaakt door de altijd snelle Albert Zoer. Hij noteerde met de door Jan Greve gefokte Frenky (v. Wietvot) de derde tijd, maar kreeg onder weg een springfout.

Sjaak Sleiderink schopte het ook tot de barrage met Enjoy 102 (v. Dubai). Ook dit duo kreeg onderweg te kampen met een springfout. Hierdoor kwamen ze niet verder dan een zevende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.