Ga naar hoofdinhoud

Halve finale zevenjarigen voor Bravo Liefhebber

Zevenjarige Bravo Liefhebber met Dave Maarse
Heel bekeken stuurde Dave Maarse vanmiddag de Colino-zoon Bravo Liefhebber naar winst in de halve finale van de Vion Cup voor zevenjarige springpaarden. Tien combinaties bleven in deze tweede competitiewedstrijd opnieuw foutloos, waardoor zij zich rechtstreeks plaatsten voor de finale die morgen plaatsvindt op de KWPN Paardendagen.

Louis Konickx had een listig parcours gebouwd op het vierkantige terrein. Met veel beleid stuurde Dave Maarse de grote en helemaal niet snel ogende Bravo Liefhebber, zoon van de nationale springmerrie Kabinett, de driesprong in, voor veel combinaties een struikelblok. Met voldoende plaats op de insprong-oxer en veel ruimte voor de twee zeer kale steilsprongen die volgden zeilde Bravo Liefhebber met gemak over de palen. In het tweede deel van het parcours speelde tijd een rol en gaf Maarse gas om na 28,18 seconde door de finish te gaan.

Tweede werd de laatste starter, Bianca Schoenmaker met de geweldig springende Basje HDH (v. Larino). Met haar twee andere paarden had Bianca vandaag kleine foutjes, maar het parcours met de door haar werkgever Hans Dings gefokte Basje liep uit het boekje: 0/28,32.

De derde prijs was voor Mario Wilson Fernandez met Bronco M (v. Quasimodo Z), gevolgd door de zeer goed springende Beegien SFN, gereden door Hester Klompmaker. Het fenomeen Baltic VDL speelde met de hindernissen en galoppeerde onder James Billington als vijfde naar de finale.

Een bijzonder paard volgde op plaats zes: Bugatti, door de familie Van der Meer gefokt uit de Sinaa-stam, waarbij zij kozen voor de Grand Prix-hengst Modesto, zelf een representant van de Sinaa-stam.

De zevende en laatste prijs was voor Veronique Morsink met de door haar ouders gefokte Belina.

Bron: Horses

Uitslag

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!