Ga naar hoofdinhoud

Harley VDL voortaan keurhengst

Harley VDL met Jessica Kürten - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het KWPN heeft Harley VDL vanavond uitgeroepen tot keurhengst. De excellent fokkende Heartbreaker-zoon werd vanavond op basis van zijn uitstekend presterende nakomeling 'Keur' verklaard. Zoon Earley (mv. Indorado) verscheen in de baan onder Maikel van Mierlo. De extra vermogende Earley werd in 2014 wereldkampioen bij de vijfjarige springpaarden in Lanaken.


Felicitaties van het KWPN gingen vanavond uit naar Harley’s fokker Martin van der Bruggen en eigenaar VDL Stud. Harley VDL won onder Jessica Kürten de VHO Trofee en was succesvol op internationaal 1,50 m-niveau. Zijn moeder Larthago sprong ook internationaal en die ijzersterke moederlijn van Harley VDL is terug te zien in zijn nafok. Een relatief groot aantal springt reeds internationaal en valt op door atletisch vermogen, reflexen en voorzichtigheid.

Earley (Harley VDL x Indorado) sprong onder Maikel van Mierlo vorig jaar overtuigend naar de wereldtitel bij de vijfjarigen springpaarden. Onder toeziend oog van eigenaren Evan en Mientje van Raay galoppeerde Earley vanavond de ereronde ten eren van vader Harley.

Bron: Horses

Eén reactie op “Harley VDL voortaan keurhengst

  • henk nijenmanting

    Harly is toch nrps goedgekeurd..en is later kwpn erkent .vreemd dat hier niets over word geschreven .en met florensio precies hetzelfde ook NRPS goedgekeurd en kwpn erkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook