Ga naar hoofdinhoud

Hexagon’s Denzel danst naar droomscore

Hexagon's Denzel maakte onder Dinja van Liere een droomdebuut in de Lichte Tour - Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Dinja van Liere startte vandaag twee paarden in een -voor hen- nieuwe klasse op de Subtopwedstrijd in Oude Tonge. Ze nam met allebei mooie prijzen in ontvangst. Met Hexagon's Denzel (v. Zidane) zette ze zelfs de hoogste dagscore neer: ruim 73%. En dat tijdens zijn debuut in de Prix St. Georges.

Een maand geleden pakte Dinja met de nog piepjonge Hexagons’ Denzel nog het zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen in het ZZ-Zwaar. Vandaag debuteerde hij in de Lichte Tour en deed dat met een droomscore. Dinja vertelt enthousiast: “Het is zo’n heerlijk paard! Hij werkt altijd ontzettend mee. Ik weet inmiddels ook precies hoe ik hem scherp moet krijgen voor zo’n proef. Dan staat-ie aan en blijft hij er de hele proef aan trekken. Ik heb zitten genieten vandaag!” De score van 73,03% loog er dan ook niet om. Tweede werd Dominique Filion, die Brother de Jeu (v. Voice) naar 71,38% stuurde. Op de derde plek vinden we Stephanie de Frel met Carstenwaard (v. Don Schufro): goed voor 69,74%. Met haar andere paard Winston (v. Jazz) won ze de andere Lichte Tourrubriek met 68%.

Stuivertje wisselen in ZZ-Zwaar

Van Liere was ook succesvol in de druk bezette ZZ-Zwaarrubriek. In de eerste proef werd ze tweede met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) met 65,86% en in de tweede proef pakten ze het witte lint. Daar bedroeg de score 67,57%. Van Liere rijdt de achtjarige voshengst al van jongs af aan, maar trainde hem met name thuis. “Ik heb hem op wat Subli-wedstrijden gereden en een paar keer in het M gestart,” vertelt de amazone van stal Hexagon. “Verder heeft hij nauwelijks wedstrijdervaring. Kwalitatief is het een super paard, maar hij is nog erg jeugdig. Er zaten vandaag ook nogal wat foutjes in de proeven. Als alles straks helemaal af is, wordt het echt een toppertje!”

In het ZZ-Zwaar werd er in de topdrie stuivertje gewisseld. Een proef gewonnen door juniore Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met 70,86%. In de andere proef was de combinatie, die volgende week van start zal gaan tijdens de eerste observatiewedstrijd voor het junioren-EK, goed voor de derde prijs: 65,14%. Die proef werd gewonnen door Dominique Filion en Do Rava (v. Negro). Met 66,14% waren zij de beste van deze proef. In de tweede proef moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats achter Zoutendijk.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook