John Whitaker beantwoordt vragen tijdens Equinehour

Op twitter is er een Equinehour waarbij John Whitaker vragen beantwoordt van verschillende ‘followers’. De eerste vraag die werd gesteld was hoe het met John ging. Hij antwoordt hierop dat het goed met hem gaat, hij is net klaar met rijden en drinkt nu een biertje. Verder beantwoordt hij vragen over zijn beste paard ooit, de kwaliteiten die een goed springpaard moet bezitten en de rivaliteit met Nick Skelton.

Een andere ‘follower’ is benieuwd hoe John altijd zo ‘cool as a cucumber’ is op wedstrijden. ‘Je moet aan jezelf vragen wat het ergste is wat er mis kan gaan. Als het ergst wat mis kan gaan gebeurt is dit nog niet het eind van de wereld. Je moet je goed concentreren zodat de concentratie je zenuwen overneemt’, aldus Whitaker.

Beste paard

‘Wat is het beste paard dat je ooit hebt gereden?’

‘Dat was Milton, hij was zo constant en hield van de wedstrijden. Ryan’s Son was het paard dat mij op de kaart zette’ antwoordt Whitaker.

Met Milton (v. Marius) was Whitaker extreem succesvol, zij verdienden meer dan één miljoen pond aan prijzengeld. In 1989 wonnen ze goud op het EK in Rotterdam, in 1990 en 1991 schreven ze de Word Cup-finale op hun naam in Dortmund respectievelijk Gothenburg en eveneens in 1990 wonnen ze de WEG in Stockholm.

Trekpaard

‘Ryan’s Son was ontdekt door mijn vader. Ik zei tegen mijn vader: ‘Hij lijkt op een trekpaard, daarom vind je hem zo leuk’. Ryan veranderde in een superster.’

Ruin of merrie?

Over het algemeen gaat de voorkeur van John uit naar een ruin, omdat ze een vlakker karakter hebben en relaxter zijn. Echter kan een goede merrie ook zeker zo goed zijn als een ruin.

Kwaliteiten

Een aantal vragen gaan over wat John belangrijke kwaliteiten vindt voor een springpaard. ‘Ik denk dat het belangrijkste is dat ze voorzichtig zijn, als een paard voorzichtig is dan kan je winnen op elk niveau wat haalbaar is.’ Wanneer John een paard wil kopen, kijkt hij eerst hoe het paard springt, hoe hij reageert en naar zijn houding. ‘Een paard moet bereid zijn om te werken en om de ruiter te vertrouwen.’

Rivaliteit

Nick Skelton was in de race voor de SPOTY2016. John Whitaker vertelt dat hij natuurlijk op Nick heeft gestemd. ‘Er is een gezonde rivaliteit tussen ons. Dat is juist goed, want rivaliteit verbetert je.’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Twitter

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.