Ga naar hoofdinhoud

Jos Verlooy: ‘Even de druk van de ketel’

Jos Verlooy met Cor-Leon vd Vlierbeek Z. Foto: Equitext

Met vijf ruiters uit de top 50 van de wereldranglijst aan de start was het vanavond geen verassing dat een van deze heren zich in de kijker reed. Jos Verlooy pakte met Cor-Leon vd Vlierbeek Z in 0.07 seconden verschil de tweede plaats in het 1.40m. “Na alles wat ik dit jaar mee heb mogen maken, is de Peelbergen een welkom concours om in alle rust met de jongere paarden te werken”, vertelt de Belg.

De enige die Verlooy in de Midden Tour kwalificatie voor zich moest dulden was Jan Maly. De Tsjech zadelde voor zijn overwinning Zarthago Br Z (v. Zurich). Met Calvaro Z-ruin Cor-Leon vd Vlierbeek Z reed Verlooy zijn derde 1.40m rondje van de dag. Zo stuurde hij eerder Herald Van ’T Ruytershof (v. Lord Z) naar plaats zes in GP-kwalificatie.

Het moet gebeuren

Het afgelopen jaar, maar zeker de afgelopen maanden, waren de ogen veelvuldig gericht op Jos Verlooy. De 23-jarige ruiter en zoon van Axel Verlooy, de werkgever van Nederlands topruiter Harrie Smolders, vertegenwoordigde onze zuiderburen zowel op de WEG in Tryon als in de finale van de Nations Cup. De laatste sloot Verlooy met het team winnend af.  “Aan zulke kampioenschappen mee doen vind ik het mooiste wat er is, maar er komt zeker bepaalde spanning bij kijken. Het moet toch gebeuren. Het is nu fijn dat de druk even van de ketel kan”.

Internationaal debuut

Als er naar zijn paard gevraagd wordt, glimlacht de Belg. “Deze kan je er goed bij hebben. Voor de winst had ik een galopsprong minder moeten rijden in de laatste lijn, maar dat was een te groot risico. Zo is het ook goed”. Het is de eerste keer dat Verlooy een CSI bij De Peelbergen aan doet. “Dit complex ligt nog geen 100km van de deur, maar het kwam eerder steeds niet uit om hier internationaal mee te rijden. Ik ben aangenaam verrast, want het is groot, maar toch gezellig. En met twee totaal verschillende wedstrijdpistes hebben de paarden het idee dat ze steeds ergens anders springen”, besluit Verlooy.

Loewie Joppen

De beste Nederlandse combinatie in het 1.40m vandaag was een van de Peelbergen founders, Loewie Joppen. Hij stuurde Douglas-merrie Diamond naar de vierde plaats in de Midden Tour. In de GP-kwalificatie wisten de Hollanders geen potten te breken.

Voor alle uitslagen klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook