Ga naar hoofdinhoud

Judy de Winter hoeft paarden niet af te geven

Exclusief

Paardenadvocaat Stephan Wensing is woensdagochtend voor de Rechtbank van Rotterdam belaagd door de partij tegen wie hij even daarvoor verweer voerde in een zitting. Inzet van de rechtszaak was de afgifte van twee paarden  gestald bij paardenhandelaar Judy de Winter. De eisende partij, Ronald Wacker, kon het verweer van Wensing niet waarderen en kwam de advocaat buiten dreigend tegemoet. De bodyguards van Wacker konden voorkomen dat het op een handgemeen zou uitlopen. Mr Wensing en zijn cliënte Judy de Winter werden onder politiebegeleiding naar hun auto gebracht.

Wacker, in deze mondelinge behandeling bijgestaan door Mr Britt Loeffen, wilde het beslag dat hij op twee paarden heeft die gestald zouden zijn bij Judy de Winter Dressage Stables uitbreiden naar een in bewaring stelling. Dit omdat hij vreesde dat de twee paarden anders verkocht zouden worden.

De paarden waren vorig jaar door Wackers toenmalige echtgenote bij Judy de Winter Dressage Stables gestald voor de verkoop. Volgens De Winter hebben zij en de ex-vrouw de afspraak gemaakt dat de vrouw geen stallings- en trainingskosten zou betalen, maar dat in ruil daarvoor De Winter de helft van de paarden zou krijgen.

Echtscheidingszaak

In de echtscheidingszaak had Wacker van de rechter verlof tot beslaglegging gekregen op de twee paarden. Dit beslag is vervolgens helemaal niet gelegd, aldus De Winter, want de deurwaarder zou twee willekeurige paarden in beslag hebben genomen. In de beslagstukken staat geen uitgelezen chipnummer en ook de kleur van een van de in beslag genomen paarden correspondeert niet met de kleur van een van de twee paarden die De Winter in mede-eigendom had. Dat paard, en ook het andere paard waar Wacker aanspraak op maakt, zijn namelijk al verkocht, aldus De Winter.

De rechter ging niet mee in het verzoek van Wacker om tot afgifte van de paarden over te gaan.

Dreigend

Buiten de rechtbank liepen de gemoederen hoog op. Wacker stapte dreigend op Wensing af die daarop de politie inschakelde. De Winter nam het verbaal voor Wensing op en werd door Wackers bodyguards op afstand gehouden. Onder politiebegeleiding konden Wensing en De Winter uiteindelijk hun weg vervolgen.

Mr Britt Loeffen reageert: “Mijn cliënt werd gisteren overgoten door leugens van de wederpartij. Dat wekte de nodige irritatie op bij mijn cliënt. Mijn cliënt ontkent Mr Wensing of mevrouw De Winter te hebben aangevallen.”

“Het is zeer verwerpelijk en onbegrijpelijk dat iemand met lijfwachten naar de rechtbank komt om vervolgens de tegenpartij buiten op te wachten”, aldus Mr Stephan Wensing.

Op de uitspraak hebben de advocaten een verschillende visie. Loeffen: “De rechter heeft bepaald dat niet zeker is of op de juiste paarden beslag is gelegd omdat de deurwaarder de chipnummers van de paarden niet heeft kunnen aflezen. Onbegrijpelijk nu nota bene een stalmedewerker van De Winter de paarden op verzoek van de deurwaarder heeft aangewezen en ook de door de deurwaarder opgegeven omschrijving van de paarden juist is. Het beslag dat is gelegd is onverminderd van kracht.”

Duidelijk oordeel

“Het oordeel is duidelijk, er is geen beslag gelegd, dus kan er ook geen afgifte worden gevorderd”, is de visie van Wensing. “En het zal wel meevallen met de leugens, gezien de uitspraak van de rechter. Dat partijen in een geschil tegenstrijdige standpunten hebben is tenslotte niet verwonderlijk in een rechtszaak. Anders zou er namelijk geen geschil zijn.”

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

 

2 reacties op “Judy de Winter hoeft paarden niet af te geven

  • Willem

    Een mooi zooitje bijmekaar

  • Sandra Evers

    Ik denk dat het tijd word dat deze ellende stopt want dit soort zaken doen de paardensport in zijn algemeenheid geen goed .Omdat paarden houden erg kostbaar is zullen er steeds meer van dit soort conflicten komen (want het gaat niet meer om de dieren maar gewoon om geld ) Wat ik niet begrijp anno 2016 dat afspraken niet goed op papier worden vast gelegd want zoals vroeger onder een bakkie koffie wat af spreken schrijnt in deze tijd niet meer te kunnen..JAMMER GENOEG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook