Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling ex aequo tweede met Daniel Deusser in FEI Longines ranking springen seizoen 2017/ 2018

Jur Vrieling
Jur Vrieling
Na de wereldbekerwedstrijd in Helsinki (Finland) van afgelopen weekeinde heeft Jur Vrieling zich in de top tien ranking van de Longines FEI wereldbeker springen seizoen 2017/2018 voor de West Europese liga weten te plaatsen en wel door samen met Daniel Deusser de tweede plek te bezetten met ieder twintig punten. Hiermee neemt Daniel Deusser gedwongen een stap terug na de wereldbekerwedstrijd in Oslo en neemt Kevin Staut de leiding over in FEI Longines ranking springen 2017/2018 met een totaal van vierentwintig punten.

Robert Whitaker is na Helsinki van een twaalfde naar een vierde plek geklommen en staat nu op achttien punten in totaal. Nieuw in de lijst is Henrik von Eckermann uit Zweden, die direct op de vijfde plaats instapt met zeventien punten.

Zwangerschapsverlof

Het lijkt wel of Edwina Tops-Alexander niet uit de sport is geweest om haar baby dochter ter wereld te brengen, die op 30 juli 2017 werd geboren, aangezien zij nog steeds tot de top tien van dit selecte gezelschap behoort. Na de wereldbekerwedstrijd in Noorwegen van 12 to 15 oktober jl. stond zij weliswaar nog derde. Nu is zij gezakt naar de zesde plaats met vijftien plaatsingspunten. Deze zesde plaats moet zij delen met Marlon Módolo Zanotelli, die eveneens op vijftien punten staat. Peder Fredricson volgt op een achtste plaats met dertien plaatsingspunten. Ook op dertien plaatsingspunten staat Christian Rhomberg. Gevolgd door Douglas Lindelöw uit Zweden met twaalf plaatsingspunten op de tiende plaats.

Nederlanders

Naast Jur Vrieling staat Michael van der Vleuten ook in de ranking, op de vierentwintigste plaats met drie plaatsingspunten. De overige Nederlanders Eric van der Vleuten en Leopold van Asten staan nog op nul plaatsingspunten.

Wedstrijden

Deze week is de wereldbekerwedstrijd in Verona (Italië). Begin november wordt deze gehouden in Lyon (Frankrijk), gevolgd door Stuttgart, Madrid, La Coruna, Londen, Mechelen, Leipzig, Zurich, Bordeau en Göttenburg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.